hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ceglédi: meglep, ha valaki azt gondolja, Pintér rosszabb lesz, mint Kásler
A politikai elemző a kormány és az ellenzék kihívásairól
Ceglédi: meglep, ha valaki azt gondolja, Pintér rosszabb lesz, mint Kásler

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

2022. 05. 26.
Könnyen lehet, hogy Orbán Viktor kénytelen lesz szakítani az elmúlt 12 év politikájával, és stratégiai kérdés számára, hogy ne legyenek nagy lakossági megszorítások. Ceglédi Zoltán politikai elemzővel beszélgettünk.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Orbán Viktor szerint a veszélyek évtizede jön. Mit gondol, a kormány számára mi lehet a legnagyobb kihívás?

– Az orbáni kormányzás egy szigorú költségvetési politikára épül. Ezt borította meg először a koronavírus, majd az orosz–ukrán háború, ami az energiaválság révén a kormányzati politika egyik alappillérét jelentő rezsicsökkentést is veszélyezteti. És tegyük hozzá: a keleti nyitás politikája is egészen más fényben tűnik most fel. Nem tartom persze kizártnak, hogy egy év múlva ilyenkor arról beszélünk, hogy Orbán Viktor visszaszerezte a pozícióját a V4-ek között, ahol nem a lengyel törekvések győztek, a magyar kormánynak pedig kapóra jött, hogy a többi uniós országhoz képest még mindig barátságosabb a viszonya Oroszországgal – de azért valószínűbb, hogy ennek a politikának itt vége. Tehát az igazi veszély a kormányra nézve, hogy az utóbbi 12 év irányvonala ebben a formában nem lesz folytatható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!