hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ceglédi Zoltán: A véleményeket vitatni kell, nem tiltani
A koszt is meg kell enni néha
Ceglédi Zoltán: A véleményeket vitatni kell, nem tiltani

Fotó: Ceglédi Zoltán

2022. 11. 17.
„Ha azt gondoljuk, hogy a sajtószabadság jó, és amit mi képviselünk, az egy versenyképes álláspont a világ ügyeit illetõen, akkor ezt védjük meg. Mert az nincs jól, amikor a mi igazságunk csak addig tart, vagy addig tud mûködni, ha ezt bezárjuk a saját világunkba, a saját falaink közé” – mondta a Hetek Originals adásában Ceglédi Zoltán politikai elemzõ, publicista.

Egy pár nappal ezelőtti Facebook-bejegyzése adta az alkalmat a beszélgetéshez. A poszt annak kapcsán született, hogy már előre online vihar támadt abból, mert elment a PestiTV-be, Jeszenszky Zsolt műsorába. Lehet-e kizáró ok egy sajtómeghívás elfogadására az bármely oldalon, ha valaki mások, akár politikusok vagy közszereplők személyiségét súlyosan sértő kijelentést tesz?

– A politikai viták során mindkét oldalról szörnyű dolgok hangzottak el. Az a kérdés, hogy ezeknek milyen a rádiusza. Tehát, hogy az adott személlyel nem állok szóba, az adott felülettel nem vagyok hajlandó bármilyen kontaktusba kerülni, vagy azt mondom, hogy akkor egy teljes sajtókonglomerátumot bojkottálok. Ezt megtette a Fidesz is többször, annak idején a Napkeltével kapcsolatban volt egy ilyen bojkott hirdetésük, és tényleg nem is mentek be a műsorba a politikusaik. Ellenzéki oldalon is többször elhangzott, ha valaki olyan borzalmas dolgot mondott például a HírTV-ben, hogy akkor oda nem fognak járni. Ezt hosszan lehet sorolni.

Az is kérdés, hogy valaki örökre beleragad-e a maga rossz, adott esetben vállalhatatlan mondataiba, vagy pedig azt gondoljuk, hogy adott ponton túl érdemes lenne beszélni vele akkor is, ha tavaly, két éve vagy tíz éve szörnyű dolgokat mondott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!