hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Poszt-Trump-éra jöhet? A volt elnöktől sokan megszabadulnának

Az amerikai félidős választásokon nemcsak, hogy elmaradt a várt vörös hullám, de a napokban biztossá vált, hogy a felsőház, azaz a szenátus is demokrata kézen marad, ami szűk mozgásteret hagy a republikánusoknak bárminemű változás elérésére a Kongresszusban.

„Érdemi politikai tervekre lett volna szükség a félidei választásokon”

„A konzervatívok és a republikánusok jelentős része támogatja a fegyverszállítmányokat, de nem feltétlenül a pénzügyi támogatásokat.” - mondta el lapunknak Washingtonban Noah Weinrich, a Heritage Action kommunikációs igazgatója a republukánusok álláspontját a háborúval kapcsolatban.

Egyre nagyobb biztonsági kockázatot hordoz a beduinok párhuzamos társadalma Izraelben

A beduin lakosság rögös asszimilációja, az illegális letelepedések, a csempészet és a növekvő erőszak, valamint az a tény, hogy a törvény keretei közé nehezen beszorítható párhuzamos társadalomról van szó, egyre aggasztóbb problémát jelent a zsidó államban.

Belföld

Ceglédi Zoltán: A véleményeket vitatni kell, nem tiltani

„Ha azt gondoljuk, hogy a sajtószabadság jó, és amit mi képviselünk, az egy versenyképes álláspont a világ ügyeit illetõen, akkor ezt védjük meg. Mert az nincs jól, amikor a mi igazságunk csak addig tart, vagy addig tud mûködni, ha ezt bezárjuk a saját világunkba, a saját falaink közé” – mondta a Hetek Originals adásában Ceglédi Zoltán politikai elemzõ, publicista.

Stresszteszt: A lengyelországi rakétaincidens megpróbálta a NATO-t

Miközben az ukrán vezetés mindent megtesz, hogy berántsa  az oroszokkal szembeni háborúba a NATO-t, a nyugati politikusok és az Észak-Atlanti Szövetség is jól vizsgázott a lengyelországi rakétaincidens kapcsán. Kiderült, hogy nem is olyan könnyű kirobbantani a harmadik világháborút – ugyanakkor az esetnek több fontos tanulsága is van.

Hit és értékek

„Nem a világ dönti el, milyen legyen Izrael” – Interjú Benjamin Netanjahu munkatársával

„Annak ellenére, hogy mennyi segítséget nyújtottunk a háború miatt szenvedő embereknek, mind Oroszország, mind Ukrajna az ENSZ-ben Izrael ellen szavazott. Mi, izraeliek tisztában vagyunk ezzel, de ettől még tovább segítünk, és megteszünk minden tőlünk telhetőt.” Az 1,2 millió követővel rendelkezõ legnépszerűbb izraeli online influenszerrel, Benjamin Netanjahu miniszterelnök online kommunikációs munkatársával, Hananja Naftalival a Hetek szerkesztőségében beszélgettünk.

Exmeleg aktivista: tíz év múlva akár meg is ölhetnek

„Nincs sok időnk – ha eljutunk odáig, hogy már nem lehet hirdetni, hogy van lehetőség a meleg identitás megváltozására, akkor az evangéliumról se lehet beszélni” - mondja a 27 éves Gertner Dávid, aki megtérése után elhagyta a homoszexualitást, s ma olyan embereknek segít, akik nincsenek kibékülve a szexuális identitásukkal.

HÁTTÉR

Erling Haaland útja Manchesterből Manchesterig

Talán már az is hallott Erling Haalandról, aki nem követi közelről a labdarúgást. A 22 éves norvég gólgyárost, Szoboszlai Dominik egykori csapattársát idén nyáron szerződtette a Manchester City, ahol eddig 12 bajnoki meccsen 18-szor talált be, amivel vezeti az angol góllövő listát. Haaland hamarosan akár az Aranylabdáért is bejelentkezhet.

Művészet gombnyomásra: Mesterséges intelligencia, mint alkotó

Ezt a cikket ember írta. Bár ez a tény egyelőre magától értetődő, szélsebesen közelítünk egy olyan világ felé, ahol elmosódik a határ: mesterséges intelligencia vagy hús-vér ember készített egy alkotást, netán kettejük együttműködése hozta azt létre.

Mi a tolerancia alapja?

A Tolerancia Világnapja alkalmából – amely minden évben november 16-án van – szeretnénk egy kicsit a tolerancia fogalma mögé nézni és politikai vagy társadalmi állásfoglalás nélkül megvizsgálni, vajon jól gondolkodunk-e ennek a szónak a jelentéséről.

Melegekből heterók: így működik a terápia, amelyet be akarnak tiltani

A „konverziós terápia” az elmúlt években forró témává vált; egyre több ország igyekszik betiltani minden olyan tevékenységet, amelyre rá lehet húzni, hogy a szexuális irányultság megváltoztatása a célja. Dr. Joseph Nicolosi, a Reintegratív Terápiás Szövetség alapítója tudományos kutatások alapján állítja, hogy a szexualitás mindkét irányban változhat. Az általa alkalmazott módszer azonban pont attól egyedülálló, hogy elsődleges célja nem ez, hanem a mélyebb traumák feldolgozása.

KÁVÉSZÜNET

Régi és újhullám: Miért szeretjük ezt a fekete ízt?

Talán sokunknak ismerős lehet a történet, amely egy etióp kecskepásztorról szól, aki 850 körül „találta fel” a mára már a világ egyik legnépszerűbbé vált italát, a kávét.

A használtautó-piac jövőjéről a Becsületesnepperrel

Lassan két éve meredeken emelkedik nemcsak az új, hanem a használt autók ára is. Merre tartanak a piaci trendek, és hogyan vásároljunk használt autót úgy, hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés? Erről kérdeztük Kroneraff Istvánt, a Becsületesneppert.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!