hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erling Haaland útja Manchesterből Manchesterig
Aki góllövésre született
Erling Haaland útja Manchesterből Manchesterig

Fotó: AP / Dave Thompson

2022. 11. 17.
Talán már az is hallott Erling Haalandról, aki nem követi közelről a labdarúgást. A 22 éves norvég gólgyárost, Szoboszlai Dominik egykori csapattársát idén nyáron szerződtette a Manchester City, ahol eddig 12 bajnoki meccsen 18-szor talált be, amivel vezeti az angol góllövő listát. Haaland hamarosan akár az Aranylabdáért is bejelentkezhet.

Erling Haaland 2000-ben született az angliai Leeds városában. Az apja, Alf-Inge Haaland akkoriban épp a Manchester Cityben focizott, ám a karrierje nem sokkal később kényszerű véget ért: 2001 áprilisában a városi rivális Manchester Uniteddel játszottak, amikor az ellenfél középpályása, Roy Keane brutálisan és szándékosan beleszállt a térdébe (megtorolva ezzel egy három évvel ezelőtt neki okozott sérülést, amit Haalandtól szenvedett el). A norvég válogatott játékos térdét a belépő után azonnal műteni kellett, és hosszú időt volt kénytelen kihagyni. Amikor végre visszatért a pályára, már nem tudott ugyanolyan állapotba kerülni, mint korábban, ezért nem sokkal később visszavonult.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Ezt követően a család visszaköltözött Norvégiába, ahol hamarosan az ifjabb Haaland is elkezdte bontogatni a szárnyait. Már egészen fiatalon kipróbálta a labdarúgást, de emellett más sportágakat is komoly szinten űzött, mint például a kézilabdát vagy az atlétikát. Ez utóbbi sportban szintén megmutatkozott a tehetsége: ötévesen korosztályos világcsúcsot döntött helyből távolugrásban, 163 centiméteres távolsággal. Végül mégis inkább a futball mellett döntött, de elmondása szerint ezek a sportágak is nagy szerepet játszottak mostani sikereiben: a kézilabda például megtanította, hogyan maradjon talpon a védőkkel szemben az ütközések közben, és hogyan tudjon kapu felé fordulni akár több védő ölelésében. A távolugrásban pedig megtanulta, miként helyezze a súlypontját futás közben úgy, hogy stabil tudjon maradni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!