hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Exmeleg aktivista: tíz év múlva akár meg is ölhetnek
Gertner Dávid a melegek és a keresztények közötti hídépítésről
Exmeleg aktivista: tíz év múlva akár meg is ölhetnek

Dávid feleségével, Noémivel.(Fotók: Gertner Dávid)

2022. 11. 17.
„Nincs sok időnk – ha eljutunk odáig, hogy már nem lehet hirdetni, hogy van lehetőség a meleg identitás megváltozására, akkor az evangéliumról se lehet beszélni” - mondja a 27 éves Gertner Dávid, aki megtérése után elhagyta a homoszexualitást, s ma olyan embereknek segít, akik nincsenek kibékülve a szexuális identitásukkal.

Dávid kiskorától kezdve azt érezte, hogy merőben más az identitása, mint a fiúk többségének: művészlélek volt, akit nem vonzott a fiúk világa, ám annál otthonosabban mozgott a lányokéban. Emiatt kezdettől kiközösítés és rengeteg atrocitás érte, a szülei értetlenségével nehezítve. A kirekesztettség hatására már középiskolás korában belevetette magát a melegek toleránsabbnak hitt világába, melynek a legmélyebb bugyrait járta végig – társkeresők, pornós videóchatek, sztriptíztáncolás után 19 évesen drogfüggő prostituált lett. Teljes mélyponton, totálisan kiégett állapotban szólította meg Isten, amikor 21 évesen 15 év börtönbüntetés várt volna rá ártatlanul, amit csak az isteni beavatkozásnak köszönhetően úszhatott meg – ekkor döntötte el, hogy az életét hálából a Mindenhatónak szenteli. Elfogadó közegbe került, és Istennel való szeretetkapcsolatában épült fel új személyisége, aminek során magától jött rá arra, hogy a homoszexualitás nem az ő identitása. Megnősült, ma egy kisgyermek édesapja, és elhivatott a homoszexuálisok és hozzátartozóik felé való segítő szolgálatban. Tevékenységét a Hit Gyülekezete szakértői teamjének munkatársaként végzi.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az elmúlt két évben számtalan interjút adtál szinte minden lehetséges fórumon. Van még valami, amit nem mondtál el sehol?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!