hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Van kiút – E heti köszöntő
Van kiút – E heti köszöntő

Képforrás: Ken Willliams

2022. 10. 20.
Egy fiatal exmeleg kaliforniai pásztorral, egy új-zélandi jogvédővel és egy idős kanadai pszichológussal utaztam a minap egy taxiban. Akár egy jó vicc kezdete is lehetne – ha nem köszönne szembe a rideg valóság, bár utastársaim még azt is nevetve dolgozzák fel. Mindannyian küldetésüknek tekintik ugyanis, hogy segítsenek a nem kívánt (pl. homoszexuális) vonzalmakkal küzdőknek, még akkor is, ha emiatt súlyos retor­ziókkal kell szembenézniük kormányaik részéről. Mo­solyogva mesélik: jó előre megbeszélték a családjukkal, hogy mindezért bármikor börtönbe kerülhetnek.

A „haladó” Nyugaton ugyanis az ilyetén választás sza­badsága eltűnőben van. Hiába vannak egyre többen, akik szeretnének megváltozni és maguk mögött hagyni a nem kívánt vonzalmaikat, az úgynevezett ex-LMBTQ emberekről a mainstream egyszerűen nem hajlandó tudomást venni. A genderideológia egyik kimondatlan aranyszabálya ugyanis, hogy a szexuális irányultságot, nemi identitást csak egyetlen irányba lehet megváltoztatni.

Azt már nem ismerik el, ha valaki esetleg felnőtt, sza­bad emberként ellenkező irányba változna inkább. Számos országban tiltják azt, hogy ehhez bármilyen segítséget kérjen és kapjon.

Pedig egyre többen vannak hasonló helyzetben: akiknek a szexuális vágyaik csak szenvedést és gyötrelmet okoztak, amíg meg nem találták a változáshoz vezető kiutat, ami pedig testi, lelki egészséget, helyreállt önbe­csülést, megelégedettséget és boldogságot hozott az életükbe. Ők és a nekik segítő szakemberek tartottak konferenciát a múlt hétvégén Magyarországon, az országban, ahol erről még lehet szabadon beszélni.

Hazánkban sokan továbbra sem hiszik, hogy a genderideológia kirekesztő, egyoldalú és sorsrontó veszélye valós, és a rengeteg abszurd történet, amit a sajtóban olvashatunk, nyugaton már egyáltalán nem marginális valóság.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!