hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Melegekből heterók: így működik a terápia, amelyet be akarnak tiltani
Interjú Dr. Joseph Nicolosi klinikai szakpszichológussal
Melegekből heterók: így működik a terápia, amelyet be akarnak tiltani

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 11. 17.
A „konverziós terápia” az elmúlt években forró témává vált; egyre több ország igyekszik betiltani minden olyan tevékenységet, amelyre rá lehet húzni, hogy a szexuális irányultság megváltoztatása a célja. Dr. Joseph Nicolosi, a Reintegratív Terápiás Szövetség alapítója tudományos kutatások alapján állítja, hogy a szexualitás mindkét irányban változhat. Az általa alkalmazott módszer azonban pont attól egyedülálló, hogy elsődleges célja nem ez, hanem a mélyebb traumák feldolgozása.

A YouTube törölte az önök csatornáját, ahol többek között személyes történeteket mutattak be arról, hogyan változott meg emberek szexuális irányultsága, hogyan váltak a saját nemükhöz vonzódó személyek heteroszexuálissá. Kaptak indoklást arról, hogy ez miért számít gyűlöletbeszédnek?

– Nem kaptunk semmilyen magyarázatot. Ezek a platformok, illetve a BigTech vállalatok egyszerűen csak elhallgattatják azokat a véleményeket, amelyek ellentmondanak az ő narratívájuknak.

Mi abban hiszünk, hogy mindenkinek lehetővé kell tenni, hogy szabadon terápiát és támogatást keressen a vágyott céljai eléréséhez. Ha valaki szeretne heteroszexuális irányba mozdulni, kik vagyunk mi, hogy megakadályozzuk ebben? A videóink nagyon sok ember életére hatással vannak, amiben a szélsőbalos aktivisták fenyegetést látnak, ezért párbeszéd helyett elhallgattatással reagálnak. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!