hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Poszt-Trump-éra jöhet? A volt elnöktől sokan megszabadulnának
Poszt-Trump-éra jöhet? A volt elnöktől sokan megszabadulnának

Fotó: AP / Rebecca Blackwell

2022. 11. 17.
Az amerikai félidős választásokon nemcsak, hogy elmaradt a várt vörös hullám, de a napokban biztossá vált, hogy a felsőház, azaz a szenátus is demokrata kézen marad, ami szűk mozgásteret hagy a republikánusoknak bárminemű változás elérésére a Kongresszusban.

A kudarc kapcsán rendkívül felerősödtek a Trump-ellenes hangok, és megugrott a Ron DeSantis alternatíváját preferáló szavazók és támogatók száma. De vajon reális-e a lehetőség, hogy Trumpot parkolópályára tegyék a párton belül, és olyan jelölttel váltsák ki, aki hasonló eredményeket hoz az őt övező káosz és botrányok nélkül?

Néhány napja csupán, hogy Cath­e­rine Cortez Masto szenátor nevadai győzelmével a demokraták megszerezték a szenátus feletti kontrollhoz szükséges 50 mandátumot. Még egy további mandátumot is nyerhetnek, amennyiben december 6-án Geor­giában Raphael Warnock meg tudja tartani helyét republikánus kihívójával, Hershel Walkerrel szemben.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!