hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem a világ dönti el, milyen legyen Izrael” – Interjú Benjamin Netanjahu munkatársával
Hananja Naftali az izraeli választásokról
„Nem a világ dönti el, milyen legyen Izrael” – Interjú Benjamin Netanjahu munkatársával

Fotó: Stelkovics Brigitta

2022. 11. 17.
„Annak ellenére, hogy mennyi segítséget nyújtottunk a háború miatt szenvedő embereknek, mind Oroszország, mind Ukrajna az ENSZ-ben Izrael ellen szavazott. Mi, izraeliek tisztában vagyunk ezzel, de ettől még tovább segítünk, és megteszünk minden tőlünk telhetőt.” Az 1,2 millió követővel rendelkezõ legnépszerűbb izraeli online influenszerrel, Benjamin Netanjahu miniszterelnök online kommunikációs munkatársával, Hananja Naftalival a Hetek szerkesztőségében beszélgettünk.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Mit üzentek a szavazók november elején a választásokon?

– Azt, hogy ők jobboldaliak, az izraeliek többségéhez hasonlóan, és Benjamin Netanjahut szeretnék látni az ország élén. Ez ellenkezik az összes baloldali véleménnyel, az újságokkal és a médiával, amelyek végig azt hangoztatták, hogy az izraeli közvélemény nem bízik Netanjahuban, mert tönkreteszi és diktatúrába viszi Izraelt. Nemrég olvastam egy New York Times-cikket, amelynek címe az volt, hogy „Az az Izrael, amit ismertünk, eltűnt”. Ebben a cikkben a Bibliára hivatkoztak, mondván, abban az áll, hogy mindannyian Isten képére lettünk teremtve, és egyenlőek vagyunk, Netanjahu és az új pártok alatt azonban az arabok nem lesznek egyenlők a zsidókkal. Számomra ez nagyon érdekes és mulatságos is egyben, mert amikor a politikai programjukat szolgálja, akkor a baloldal használja a Bibliát, de amikor az élet- és értékpárti konzervatív emberek hivatkoznak rá, akkor hallani sem akarnak róla.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!