hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Érdemi politikai tervekre lett volna szükség a félidei választásokon”
Noah Weinrich, a Heritage Action kommunikációs igazgatója a félidős választásokról
„Érdemi politikai tervekre lett volna szükség a félidei választásokon”

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 11. 17.
„A konzervatívok és a republikánusok jelentős része támogatja a fegyverszállítmányokat, de nem feltétlenül a pénzügyi támogatásokat.” - mondta el lapunknak Washingtonban Noah Weinrich, a Heritage Action kommunikációs igazgatója a republukánusok álláspontját a háborúval kapcsolatban.

Mesélne nekem egy kicsit a Heritage Foundationről? Úgy tudom, hogy a legnagyobb és legbefolyásosabb think tankként a korábbi elnök, Donald Trump számos döntésére nagy hatással voltak politikai ajánlásaik.

– Nos, a The Heritage Foundation valóban a legnépszerűbb, legnagyobb és igen befolyásos agytröszt az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washington D.C.-ben, mely közel 50 éve, 1973-ban alakult. Az alapítvány vezető szerepet vállalt a konzervatív mozgalomban Ronald Rea­gan, valamint Donald Trump elnöksége idején. Szakpolitikai ajánlásaink 64 százaléka került megfontolásra, illetve végrehajtásra az előző adminisztráció ideje alatt. A kongresszus számos tagja fordul hozzánk útmutatásért, mikor egy törvényjavaslatot fontolgatnak, hogy mi a véleményünk a témáról, milyen ellenszélre, lobbitevékenységre számíthatnak stb. Ebből is látszik, mekkora a befolyásunk a jobboldalon.

Ami engem illet, én a Heritage Action szervezet kommunikációs igazgatója vagyok, mely partnerszervezete a The Heritage Foundationnek. Kicsit más a feladatkörünk, mi lobbitevékenységet is folytatunk, kiállunk bizonyos törvényjavaslatok mellett, és nagyobb a mozgásterünk a választások során is. Maga az alapítvány pártsemleges, így nem mondhatja meg, hogy erre vagy arra a jelöltre, erre vagy arra a törvényjavaslatra szavazz, de arra rámutathat, hogy mihez vezetne a döntés. Ezzel szemben mi a Heritage Actionnél nyíltan kimondhatjuk a véleményünket. Országszerte több ezer önkéntessel dolgozunk, de a szélesebb hálózatunk körülbelül kétmillió tagot számlál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!