hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért emlegeti Soros György a harmadik világháborút?
Újra Davosban tanácskozott a globális gazdasági elit
Miért emlegeti Soros György a harmadik világháborút?

Zelenszkij szerint visszatérhet a brutalitás politikája Európába, ezért maximális szankciókat követel. Nem akar hallgatni a reálpolitikusokra.(Fotó: AP / Markus Schreiber)

2022. 05. 26.
Egy gazdasági világválság hajnalán a kormányzatok vezetői és a szemtelenül meggazdagodó pénzügyi elit képviselői megoldást kell, hogy találjanak a Covid utáni, illetve a háború sújtotta világ kihívásaira. Kérdéses, mi lesz a globalizmus következő „nagy terve”?

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az 51 éve, Klaus Schwab által alapított Világgazdasági Fórum az idei davosi csúcstalálkozóját „Történelem a fordulóponton” címmel rendezte meg a héten. A Wall Street Journal helyszíni elemzője kiemelte: egyértelműen érezni, hogy a konferencia szellemiségét áthatja az, ahogy Joe Biden igyekszik saját kül- és gazdaságpolitikáját globális szintre kiterjeszteni.

Az amerikai elnök tényleg nem tétlenkedik: az elmúlt napokban tárgyalt a svéd és finn kormányfőkkel a NATO-csatlakozásról, fogadta a délkelet-ázsiai országok vezetőit, illetve Quad-gyűlésen is részt vett (Ausztrália, India és Japán vezetőivel), és katonai fenyegetést küldött Kínának is arra az esetre, ha a kommunista ország lerohanná Tajvant. A korábbi közel 14 milliárdhoz képest további negyven milliárd dolláros ukrán segélycsomagot nyomott át az amerikai Kongresszuson az orosz invázió negyedik hónapjának nyitányán; továbbá már körvonalazódik az elnök júniusban esedékes közel-keleti turnéja is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!