hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amit a majomhimlőről tudnia kell
Jön a járványok kora?
Amit a majomhimlőről tudnia kell

Forrás: Wikipedia/ Sakurai Midori – Grafika: Tóth Lili

2022. 05. 26.
A hét elején már száz fölött járt a majomhimlős esetek száma,a megbetegedések közel tizenkét országban fordultak elő. Egyelőre megjósolhatatlan a járvány kimenetele.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A londoni Sohóban, a Dean Streeten található szexuális egészség klinika, amely heteroszexuális betegeket is ellát, de kifejezetten az LMBTQ-közösség kezelésére specializálódott, a honlapján közzétett egy felhívást: „Kérjük, ne jöjjön be személyesen, ha majomhimlő tüneteit észleli. Először telefonáljon, hogy felmérhessük a helyzetet.”

A legújabb hírek szerint a betegséget ugyanis a homoszexuális, illetve partnereiket gyakran váltogató, fiatal vagy középkorú férfiaknál figyelték meg. Nem tudjuk viszont, hogy vannak-e kivételek, és ha igen, milyen arányban. Így egyelőre nem tisztázott, hogy a vírus könnyebben terjed-e a levegőben, mint korábbi változatai. Csak annyi bizonyos, hogy először fordul elő, hogy ugyanabban az időben a világ különböző pontjain felütötte a fejét a kór endémiás országban nem járt személyek között.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!