hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre több magyar cég működik agilisan
Idő, pénz és boldogság egyszerre?
Egyre több magyar cég működik agilisan

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 26.
Az RI Consulting Magyarország legnagyobb agilis közössége. Májusban tartotta első meetupját, ahol a Roche és a Magyar Bankholding vezetői is részt vettek. A hazai menedzserek közül is egyre többen gondolják ugyanis úgy, hogy üzletileg és szervezetileg is megéri invesztálni és agilissá válni.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A munka világában forradalom zajlik, melynek jelentőségét a Forbes a kopernikuszi fordulathoz hasonlítja. Az újság Julian Birkinshaw-t idézi, aki 2016-ban egy bécsi fórumon kijelentette, hogy „az agilitás korába léptünk”. A London Business School professzora szerint a régi – bürokratikus és érdem alapú – szervezeti formák ugyanis ma már képtelenek a változások ütemével és összetettségével megbirkózni. A megoldás: az adhocráciára és az agilitásra való átállás.

Mi az agilitás?

A napjainkban gyorsan terjedő agilitás a projektmenedzsment egyik megközelítési formája, pontosabban gondolkodásmód („agilisul”: mindset). Az 1990-es években hívta életre az az igény, hogy a dokumentációvezérelt, nehézkes szoftverfejlesztési folyamatok helyett rugalmasabb modellt találjanak, mellyel kiküszöbölhetők a csúszások és költségnövekedések. Az ötletből kikristályosodott módszertan lett: 2001 telén a utahi hegyek egyik síközpontjában 17 szakember jött össze, és megegyeztek a főbb pontokban. Így született meg a ma Agilis kiáltványként ismert „alapmű”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!