hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Nagy lehetőség előtt Veszprém és térsége"
Mondja Müller Mihály, az Európa Kulturális Fővárosa program sajtófőnöke
"Nagy lehetőség előtt Veszprém és térsége"

A programsorozat nem titkolt célja egy dinamikus kulturális élet megteremtése.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 05. 26.
Jazz-zenészek hangolnak a Papírkutya kultúr­bisztóban, a klasszikus piacot modern köntösbe öltöztették, több mint 100 település készül a látogatók fogadására. A 2023-ban megrendezésre kerülő projekt kapcsán Müller Mihállyal, az EKF program sajtófőnökével beszélgettünk.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Több éve zajlanak a fejlesztések Veszprémben és környékén. Milyen újítások vannak még tervben a közelgő eseményig?

– Azt szoktuk mondani, hogy a főpróba évét éljük 2022-ben. A koncepciónk világos és egyértelmű, de a részleteken még nagy erővel dolgoznak a kollégáink. Veszprém ugyanis nem egymaga lesz kulturális főváros, hanem az egész régió – ennek megfelelően már csatlakozott 116 további település a rendezvénysorozathoz. Tehát 117 településnek kell egy egész éven át tartó programsorozatot úgy összeállítani, hogy izgalmas eseményekre lehessen számítani a 60 ezres lakosságú Veszprémben és a 300 fős kis faluban is. Ezeknek a részleteknek a kidolgozása még jelenleg is zajlik. Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illeti: egy nagyobb volumenű feladat a Heim Pál Gyermekkórház épületének átalakítása tánc- és mozgásközponttá, ennek az átadását 2023 első negyedévére tervezik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!