hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A francia katonaság polgárháborútól tart

A hetekben egy több mint 250 ezer aláírást tartalmazó petíció híre lengte be a világsajtót. A felháborodott francia állampolgárok azzal vádolják a párizsi kormányzatot, hogy engedményeket tesz az iszlamizmusnak és ezzel az ország jövőjét kockáztatja.

Brüsszel és Berlin csatája: az EU érdekei felülírhatják a tagállami alkotmányt

Az uniós kötelezettségszegési eljárás a jelek szerint nem lengyel–magyar kiváltság, nemrég a németeket is elérte. Az ügyben a német Alkotmánybíróság és az Európai Bizottság feszült egymásnak, és úgy tűnik, nem annyira a konkrét tartalom a kérdés, hanem az, hogy mi élvez elsőbbséget: a tagállamok alkotmánya vagy az Európai Unió érdekei.

Portré: a Halál Bizottságából érkezett Irán új elnöke

Új elnököt választott Irán a múlt héten, akinek a személyével kapcsolatban komoly aggályok fogalmazódtak meg a világsajtóban. A hivatalba lépő Ebrahim Raiszi korábban a Halál Bizottság tagjaként szerepet játszott tízezrek kivégzésében, s Mohamed próféta vér szerinti sarjaként tartják számon hivatalosan.

Belföld

Előválasztás: füstös hátsó szobákban dől el a jelöltek sorsa?

Miért lépnek vissza az ellenzéki pártok jelöltjei egymás javára? Van-e értelme az előválasztásnak? Legyőzheti-e az egyesült ellenzék a Fideszt? Pulai Andrással a Publicus közvélemény-kutató ügyvezetőjével és Kiszelly Zoltánnal, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatójával beszélgettünk.

"Engem is elkapott ez a dög" –így szabadult meg a fideszes honatya a Covidból

Álmában még van, hogy koporsóban látja magát, de már a felépülése utáni időre készül – mondta el a Heteknek Bányai Gábor fideszes országgyûlési képviselő, aki 85 napot töltött kómában, miután a koronavírus megfertőzte. Azt mondja, az érte mondott imák és a családja tartotta életben, és volt egy különös istenélménye is: dönthetett arról, hogy megy vagy marad… Miután az utóbbi mellett döntött, tüdeje rohamos tempóban épült újjá, pedig már szervátültetésre várt. Az orvosok is értetlenül állnak a történtek előtt.

Kedves Olvasó!

A magyar válogatott olyan teljesítményt nyújtott a mostani Európa-bajnokságon, amivel joggal kiérdemelte a futballvilág krémjének tiszteletét. Amit a nemzeti tizenegy a csoportbeli mérkőzésein letett a pályán, az minden várakozást felülmúlt. Megszorongatták az Európa-bajnok Portugáliát, döntetlent játszottak a világbajnok Franciaországgal, majd Münchenben egy végletekig átpolitizált mérkőzésen rákényszerítették a korábbi világbajnok Németországot, hogy mindent egy lapra feltéve vért izzadva harcoljanak a kiesés ellen. Végül sikerült nekik. Az Eb „halálcsoportjában” simán elvérezhettek volna a világ legnagyobb válogatottjai csak azért, mert a magyar válogatott kőkemény védelemmel és bátor támadójátékkal meglepte az egész világot, még Magyarországot is. 

Hit és értékek

Agymosás az amerikai egyetemeken: amikor horogkeresztnek látják a zsidó kipát

A kritikai gondolkodás helyett politikai klisék feltétel nélküli elfogadására tanítják a diákokat az amerikai elit egyetemek – állítja saját tapasztalatai alapján egy észak-koreai menekült. Yeonmi Park ugyanezt élte át a kommunista diktatúrában, pedig pont a szabad gondolkodás utáni vágya vezette az Egyesült Államokba. Kijelentésével a két legismertebb amerikai konzervatív társadalomkritikus is egyetért.

Nagy Imre mártír és ez nem mítosz

Néhány mondatban szeretnék a Hetekben megjelent Nagy Imre-cikkre reflektálni. Nem tartom elhibázott dolognak, hogy a lap a „mítosztalanító” szerzővel készített interjút, még akkor sem, ha ő ezzel az álláspontjával valószínűleg sokakat befolyásolni fog, a legjobban talán azokat a fiatalokat, akik történelmi érdeklődésűek és korban már nagyon távol állnak az 56-os eseményektől. De számomra Nagy Imre sohasem lesz „mítosztalanított”, Kádár Jánossal egy lapra tehető személy.

"Ezek kivégeznek engem" – Nagy Imre a halál árnyékában sem alkudott meg

A kortársak és a történészek túlnyomó többsége szemében közös kommunista ideológiai hátterük ellenére éles és világos különbség húzódik a forradalomban vállalt szerepe miatt kivégzett Nagy Imre és a szovjet megszállókhoz átállt egykori minisztere, Kádár János között.

HÁTTÉR

A katari vb-n telibe nyomják majd az LMBTQ-propagandát

Nemcsak a magyar válogatott kiváló szereplése miatt marad emlékezetes számunkra az idei labdarúgó-európa-bajnokság. Most először történt meg, hogy nyugat-európai politikusok a sportot is eszközként kívánták felhasználni arra, hogy megrendszabályozzák a szerintük „homofób” Magyarországot. Úgy tűnik,a futballban teret nyerhet a kirekesztő LMBTQ-propaganda.

Az a „sejtcsomó” most egy életrevaló kislány

„Döntenem kellett, hogy a halált választom vagy az életet. Ez durva konfrontációhoz vezetett, hiszen a párom nem értette, miért ragaszkodom annyira egy sejtcsomóhoz, úgyis lehet még másik gyerekem” – mondja G. Fanni, aki élete legfontosabb döntésének tartja, hogy nem ment el abortuszra.

Nemi zavarok: amikor transzneműek nyomnak el homoszexuálisokat

Egy agresszív ügyvéd és igazi magabiztos kiállás szükséges ahhoz, hogy a szólásszabadság védelme erősebben érvényesüljön az egyetemeken az új „transzjogoknál” – amelyek már sok feminista és homoszexuális szerint is életidegenek.

KÁVÉSZÜNET

Így nyaralj stílusosan!

Hogy tökéletes legyen a kikapcsolódás, elengedhetetlenül szükséges az is, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben a HETEK olvasóit most egy stíluskom-munikációs szakértő tippjei segítik.

Nyaralás faágak között és víz alatt

A szállodák globális kínálata igencsak kreatív és szokatlan építészeti, stilisztikai megoldásokat foglal magába. Szárazföldön, faágak között és víz alatt is megszállhatunk. Sokak számára jó hír lehet, hogy némelyik eléréséhez nem is kell túl messzire menni, Magyarország is tartogat meglepetéseket az exkluzív élményekre és szálláshelyekre vágyóknak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!