hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A katari vb-n telibe nyomják majd az LMBTQ-propagandát
A sport az sport, vagy mégsem?
A katari vb-n telibe nyomják majd az LMBTQ-propagandát

Fotó: AP / Matthias Schrader

2021. 06. 24.
Nemcsak a magyar válogatott kiváló szereplése miatt marad emlékezetes számunkra az idei labdarúgó-európa-bajnokság. Most először történt meg, hogy nyugat-európai politikusok a sportot is eszközként kívánták felhasználni arra, hogy megrendszabályozzák a szerintük „homofób” Magyarországot. Úgy tűnik,a futballban teret nyerhet a kirekesztő LMBTQ-propaganda.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Szégyenteljes politikai csatározás helyszínévé vált a müncheni Allianz Aréna az elmúlt héten, miután német és más nyugat-európai politikusok úgy döntöttek, a labdarúgó-Európa-bajnokságot kívánják felhasználni arra, hogy móresre tanítsák a „renitens” Magyarországot. A szerdai összecsapásból így nem az Eb egyik legizgalmasabb mérkőzése lett csupán, hanem egy világnézeti háborús front, ahol a politikai és ideológiai semlegességhez ragaszkodó nemzeti oldal csapott össze az ezúttal liberális doktrínákkal gyarmatosító körútra induló genderpárti Nyugat-Európával.

Habár a két hete elfogadott magyar gyermekvédelmi törvény így is nagy visszhangot keltett nemzetközi szinten annak állítólagos „homofób” kiegészítései miatt (értsd: nem lehet LMBTQ-propagandát hirdetni kiskorúaknak a szülők akarata ellenére), igazi nemzetközi botránnyá akkor dagadt, amikor néhány müncheni LMBTQ-szervezet jó ötletnek tartotta petícióban kérvényezni, hogy világítsák ki szivárványszínnel a német–magyar meccs otthonául szolgáló Allianz Arénát. A visszafogott kezdeményezést aztán felkarolta a politika: először a városvezetés, majd a német kormány tagjai is szorgalmazták az UEFA-nál, hogy engedélyezzék a performanszt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!