Hetek Univerzum
A United 23 éves sztárja már most többet tett a gyermekéhezés felszámolásáért, mint a legtöbb politikus
Marcus Rashford nem csak a pályán megy nagyot

Forrás: Wikipédia

A United 23 éves sztárja már most többet tett a gyermekéhezés felszámolásáért, mint a legtöbb politikus
Marcus Rashford nem csak a pályán megy nagyot
2021. 01. 06.
A 23 esztendős Marcus Rashfordnak minden esélye megvan arra, hogy a Manchester United és az angol nemzeti válogatott legendái közé emelkedjen. Őt azonban legalább ennyire érdekli, hogy az Egyesült Királyságban egyetlen gyermeknek se kelljen üres hassal lefeküdnie.(2021.01.08.)

„A nyárnak a büszkeségről kellett volna szólnia, zászlókat lobogtató szülőkkel és gyerekekkel, ám a valóság az, hogy a Wembley stadiont több mint kétszer meg lehetne tölteni olyan gyerekekkel, akiknek a karanténidőszakban étkezéseket kellett kihagyniuk, mert családjuk nem tudott hozzájutni elegendő élelemhez (a Food Alapítvány becslése szerint 200 ezer gyermekről van szó)”

– mindezt nem egy ellenzéki politikus vagy egy civil aktivista címezte nyílt levélben a brit parlamenti képviselőknek, hanem egy labdarúgó. Az angol válogatott, illetve a Manchester United 23 éves támadója, Marcus Rashford tavaly júniusban az elmaradt Európa-bajnokság idején emelt szót a gyermekéhezéssel szemben. Az apropót az szolgáltatta, hogy a Covid-járvány következtében a briteknél is tömegek veszítették el a munkahelyüket, és számos család került súlyos helyzetbe, különösen azok, amelyek egyébként is szűkös forrásokkal rendelkeztek. 

A járványt megelőzően a rászorulóknak járó ingyenes iskolai étkezést 1,3 millió gyermek vette igénybe. 

A karanténidőszakban – a kényszerű iskolaszünetre tekintettel – a kormány 15 fontos étkezési jegyet juttatott az érintett családoknak: Rashford azt szerette volna elérni, hogy a kormány, eredeti döntését megváltoztatva, a nyári időszakra se vonja meg ezt a támogatást. A labdarúgó szerint az éhezés úgy terjed az országban, mint a járvány. Mint kiemelte: 2018–2019-ben egy adott iskolai osztály 30 diákjából kilenc élt szegénységben az Egyesült Királyságban. 

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!