hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Obama megtévesztő feltárulkozása az ígéret földjéről szóló könyvében

Barack Obama legújabb emlékirata pár hete jelent csak meg, de már milliók fogytak el belőle. Sokan rajonganak érte, pedig a könyvet manipulatív személyesség, felvizezett történelem és erős ideológiai leckéztetés jellemzi. Az 59 éves politikus már harmadik emlékiratát adja közre, amit egyúttal egy kétrészes magnum opus első kötetének szán. 

2020 madártávlatból: Év végi számvetés a világ legfőbb eseményeiről

Olyan sűrűn váltották egymást a nemzetközileg meghatározó események, hogy könnyű megfeledkezni arról: mennyire megváltozott a világ egy év alatt.

Belföld

"Számomra a szakma csúcsa, hogy a magyar válogatott kapitánya lehetek" – Marco Rossi a Heteknek

„Nagyapám rajongott az Aranycsapatért, és mindig őket állította elénk példaként. Talán ezért is van, hogy számomra nem pusztán egy lépcsőfokot jelent, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek, hanem a szakma csúcsát” – mondta a Heteknek Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. (2020.12.23.) 

Mélyállamok háborúja: Schiffer András az évtizedek óta megalvadt struktúrákról

A 2022-es választás után derülhet ki, hogy az elõrelátó kommunisták által felépített és nyugati segítséggel azóta is tovább élõ gazdasági-titkosszolgálati mélyállam és az ezzel szemben 2010 után létrejött kormányzati „ellen-mélyállam” küzdelme hogyan is áll. Schiffer András volt parlamenti képviselõvel az elmaradt forradalomról és a baltával vívott kultúrharcról is beszélgettünk.

Hit és értékek

„Jeruzsálem, Athén és Róma örökösei vagyunk” – Botos Máté a Heteknek

Mi a felelősségük a hívő értelmiségieknek, hogyan adhatják tovább hitelesen az ünnep valódi, transzcendens üzenetét? Jut-e előrébb könyvekkel a világ? Ha megszűnik a szólásszabadság az egyetemeken, hol fognak tanítani a kritikusan gondolkodó tanárok? A Mathias Corvinus Collegium kiadóvezetőjével, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetőjével beszélgettünk.

Riadó idő előtt: Ruff Tibor teológus a végidőkről és a keresztény zelótizmusról

A zsidóság és az egyház történelmében egyaránt megfigyelhető, hogy rendkívüli helyzetek idején menetrendszerűen nyertek teret olyan apokaliptikus tévképzetek, amelyek mindenféle szélsőségekbe hajtották az embereket. Ezért nehéz időkben felértékelődik a józanság és felelősségteljes gondolkozás.

Kedves Olvasó!

Küzdelmes esztendőn vagyunk túl, sokat kivett az emberekből a 2020-as év minden kihívása, nehézsége. Így, december végén viszont van egy kis időnk arra, hogy kikapcsoljunk, megpihenjünk és feltöltődjünk szeretteink társaságában. 

HÁTTÉR

A gospel összeköt a Teremtővel: beszélgetés Malek Andreával és Jáger Bandival

Malek Andrea énekes és színésznővel és Jáger Bandi zeneszerzővel beszélgettünk a gopsel zenéről, hitről és a magyar zeneipar nehézségeiről.

KÁVÉSZÜNET

Portré Amerika „legaranyosabb” televíziós személyiségéről, Fred Rogersről

Mister Rogers több generációnyi gyermek különleges barátja volt, piros kardigánja a végtelen kedvesség és türelem jelképe lett. Sokan próbáltak belátni tévés álarca mögé, hogy leleplezzék a „valóságot”, de mindenki azzal szembesült: Fred Rogers ugyanaz a jóságos ember képernyőkön innen és túl.

Egy igazi magyar startup-sikersztori: interjú a Netpincér ügyvezető igazgatójával

Két kollégista üzleti ötlete mára Magyarország piacvezető ételkiszállítójává nőtte ki magát másfél millió felhasználóval, több ezer étteremmel és futárral. Mi a talpon maradás titka? Hogyan tudtak kitörni a beszűkült piacról, és ki számít jó futárnak? Többek között erről beszélgettünk a cég vezetőjével.

The Hungarian First Man: küldetés teljesítve

Egy évvel ezelőtt beszélgettünk Pásztor Tamással, alias Tom WADE Shepherd zeneszerzővel az Apollo 11 albumáról. Idén egy újabb meglepetéssel – a magyarokhoz köthető űresemény kapcsán készített albummal – rukkolt elõ „The Hungarian First Man” címmel. A zenei alkotás az első magyar ûrhajós, Farkas Bertalan űrutazását dolgozza fel, és állít emléket a neves esemény 40. évfordulója alkalmából. (X)

A karácsonyi fegyverszünet: amikor az emberség és a hit túllépett a propaganda elnyomásán

Az első világháború éveire kétségtelenül a borzalmak korszakaként emlékeznek. Éppen emiatt tanulságos és reménykeltő olyan epizódokat megismerni belőle, melyek ebben a sötét időszakban is az emberség fényét hozták. (2020.12.23.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!