hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Riadó idő előtt: Ruff Tibor teológus a végidőkről és a keresztény zelótizmusról
Józanságról és felelősségteljes gondolkozásról
Riadó idő előtt: Ruff Tibor teológus a végidőkről és a keresztény zelótizmusról

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 22.
A zsidóság és az egyház történelmében egyaránt megfigyelhető, hogy rendkívüli helyzetek idején menetrendszerűen nyertek teret olyan apokaliptikus tévképzetek, amelyek mindenféle szélsőségekbe hajtották az embereket. Ezért nehéz időkben felértékelődik a józanság és felelősségteljes gondolkozás.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Makacsul tartja magát az az összeesküvés-elmélet, hogy a koronavírus elleni oltással egy nanocsipet ültetnek az emberekbe. Ennek keresztény változata szerint akár a Jelenések könyvében emlí­tett Fenevad bélyegét is bead­hatják így tömegeknek. A témának igazi súlyt az ad, hogy rengetegen hisznek benne. Szóval beadható oltással a Fenevad bélyege?   

– Azt nem tudom megítélni, hogy technikailag lehetséges-e oltással bejuttatni az emberi szervezetbe egy nyomkövetésre, adatgyűjtésre szolgáló nanocsipet. Az viszont egyértelmű, hogy a próféciákat nem lehet szelektív módon értelmezni: tehát, ha hiszünk abban, hogy lesz Antikrisztus, lesz neki egy birodalma és lesz bélyege, akkor azt is szó szerint kell elfogadnunk, hogy – a Jelenések könyve alapján – ez a jobb kézre vagy a homlokra fog kerülni. Így, ha mondjuk a bal kézbe adják be, akkor az már eleve nem felel meg ennek a kritériumnak. Ennél is komolyabb ellenérv, hogy a Biblián végigvonul az az elv, hogy a tudatlanságból elkövetett bűn jóval enyhébb megítélés alá esik, mint a felemelt kézzel – vagyis teljes szándékossággal és tudatossággal – elkövetett.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!