hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Engem is elkapott ez a dög" –így szabadult meg a fideszes honatya a Covidból
Bányai Gábor szerint az ima és a családja tartotta életben
"Engem is elkapott ez a dög" –így szabadult meg a fideszes honatya a Covidból

Bányai Gábor lányával(Fotó: Bányai Gábor)

2021. 06. 24.
Álmában még van, hogy koporsóban látja magát, de már a felépülése utáni időre készül – mondta el a Heteknek Bányai Gábor fideszes országgyûlési képviselő, aki 85 napot töltött kómában, miután a koronavírus megfertőzte. Azt mondja, az érte mondott imák és a családja tartotta életben, és volt egy különös istenélménye is: dönthetett arról, hogy megy vagy marad… Miután az utóbbi mellett döntött, tüdeje rohamos tempóban épült újjá, pedig már szervátültetésre várt. Az orvosok is értetlenül állnak a történtek előtt.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

„Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!” – írta február 24-én a Facebookon, nem sokkal azelőtt, hogy mesterséges altatásba került volna. Mire emlékszik ezt követően?

– Az életösztön íratta velem ezeket a sorokat. Néhány nappal korábban a PCR-teszt pozitív eredménye megrendítő volt, mint egy balhorog az állcsúcsra. Éreztem, hogy ez nem lesz sétagalopp. A poszt után nem sokkal egy szkafanderes valaki elvette a telefonomat, és onnantól már nem is emlékszem semmire, a családom és az orvosok mondták el utólag, hogy min mentem keresztül. A Covidból ugyan hamarosan kigyógyultam, de megtámadott két bakteriális és egy gombafertőzés, amelyek miatt válságosra fordult az állapotom, és hamarosan a lélegeztetőgép mellett egy tüdőgépre, úgynevezett ECMO-ra is fel kellett tenniük az orvosoknak, valamint felkerültem a tüdőtranszplantációs várólistára. Kétszer voltam a klinikai halál állapotában, a veséim is komolyan sérültek, dialízisre szorultam, a tüdőm kocsonyássá vált, lényegében minden légzőfelület eltűnt, mint ahogyan az izmaim is: 95 kilóról 68 kilóra fogytam. Segítség nélkül még most is csak nehezen tudok felkelni. Ebből az iszonytató, az élettel szinte összeegyeztethetetlen állapotból haladok most már a korábbi, normális életem felé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!