hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Előválasztás: füstös hátsó szobákban dől el a jelöltek sorsa?
Komoly harc zajlik az ellenzki pártok között
Előválasztás: füstös hátsó szobákban dől el a jelöltek sorsa?

A Fidesz számára Dobrev Klára lenne a legjobb ellenfél, aki nem sok bizonytalan szavazót tud hozni. (Fotó: MTI / Kovács Attila )

2021. 06. 24.
Miért lépnek vissza az ellenzéki pártok jelöltjei egymás javára? Van-e értelme az előválasztásnak? Legyőzheti-e az egyesült ellenzék a Fideszt? Pulai Andrással a Publicus közvélemény-kutató ügyvezetőjével és Kiszelly Zoltánnal, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatójával beszélgettünk.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Az ellenzék korábban célként fogalmazta meg az előválasztással kapcsolatban, hogy ne füstös hátsó szobákban, politikai háttéralkuk eredményeként dőljön el, kik lesznek a jelöltek, hanem az emberek maguk dönthessenek az ellenzéki felállásról. Ehhez képest sorra lépnek vissza egymás javára a különböző pártokhoz tartozó jelöltek. Jól van ez így?

Pulai András: A pálya racionális előtisztítása zajlik jelen helyzetben, és az érdemi versenyzők fognak talpon maradni. Azt senki nem ígérte, hogy bárki elindulhat. Az étlapot a politika és a politikusok állítják össze. Aki felkerül rá, azok közül választhatják ki a választópolgárok, hogy kit fogyasztanak el. Szerintem ez előny, mert ebben az esetben olyan jelöltek fognak megmérkőzni egymással, akiknek érdemi esélyük van a győzelemre. Akiknek nincs, ők belátják ezt a helyzetet, és el sem indulnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!