hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harc Obama örökségéért
Ki lehet a demokrata káosz győztese?
Harc Obama örökségéért

AP/Patrick Semansky

2020. 04. 14.
A káoszba fulladt iowai előválasztás és az impeachment egyetlen nyertesének a magát mérsékelt liberálisnak tartó ifjonc, Pete Buttigieg tűnik. ez természetesen igen képlékeny eredmény; vannak még nagyágyúk a demokrata oldalon, akik felvonulnának trumppal szemben.

A harmincnyolc éves politikai újonc a Harvardon végzett, veterán katona, aki harcolt Afganisztánban, South Bendindianai város korábbi polgár­mes­tere, kereszténynek vallja magát, holott melegházasságban él. Ő a leg­fi­a­ta­labb, aki az elnökjelöltségért indul, ennek ellenére a fiatal válasz­tó­­­pol­gárok szimpátiáját nem tudta elnyer­ni. Szerintük túlságosan kiforratlan ígéretei vannak. A köz­­vé­le­mény-­­ku­tatások alapján az iden­ti­tás­poli­ti­ká­ra épülő kampánya a fekete kisebb­ség tagjai között is népszerűtlen.

Kereszténynek vallja magát és mérsékelt liberálisnak. Emellett azonban olyan hagyományos keresztény értékekkel szemben foglal állást, mint az életpártiság és a konzervatív családmodell. A vele egyet­érteni nem tudó keresztényeket pedig megbélyegzi beszédeiben. Michael L. Brown keresztény tanító a képmutatás élő példájának nevezte, és elítélően nyilatkozott arról, hogy a Bibliát használja a kereszténység tanításaival szembemenő érvei alátámasztására. 


kaotikus kezdés

A február 3-i iowai előválasztások nem ígérnek sok jót a Demokrata Pártnak. A várt 300 000 ember helyett csupán 176 000 járult a szavazóurnákhoz. Az adatok közvetítésére használt alkalmazás pedig csődöt mondott: napokat kellett várni a vég­eredményre. A demokrata lelkesedés alábbhagyott, a kudarc pedig a republikánusok malmára hajtja a vizet. Talán csak egyvalaki jött ki igazán győztesen az előválasztási káosz­ból.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!