hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az a „sejtcsomó” most egy életrevaló kislány
G. Fanni gyermekvállalásának története
Az a „sejtcsomó” most egy életrevaló kislány

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 06. 24.
„Döntenem kellett, hogy a halált választom vagy az életet. Ez durva konfrontációhoz vezetett, hiszen a párom nem értette, miért ragaszkodom annyira egy sejtcsomóhoz, úgyis lehet még másik gyerekem” – mondja G. Fanni, aki élete legfontosabb döntésének tartja, hogy nem ment el abortuszra.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Amikor megkerestük Fannit, hogy elmondja gyermekvállalásának történetét, témánknak különös aktualitást adott a hír, miszerint június végén szavaz az Európai Parlament a Matić-jelentésről. A szexuális és reprodukciós „jogok” uniós helyzetét vizsgáló jelentés abszurd módon pont a nők egészségének védelmére hivatkozik, és olyan, tagállami hatáskörbe tartozó szabályozásokat kíván Európában előírni, mint a korlátlan (indok nélkül, akár 9 hónapos terhesen elvégezhető) abortusz bevezetése, egyben a várakozási idő és a kötelező tanácsadás eltörlése; a lelkiismereti okokból abortuszt megtagadó orvosok büntetése; a nemváltó műtétek tb-finanszírozása vagy a kifejezetten LMBTQ irányvonalú szexuális nevelés bevezetése a közoktatásban.

„Ha nálunk is a korlátlan abortusz volna érvényben és nem lenne tanács­adás, akkor én ma rendkívül rossz állapotban lennék, valószínűleg már nem is élnék, azaz két élettel kevesebb volna a földön” – mondta a hír kapcsán a 34 éves Fanni. Úgy véli, története jól példázza a rossz döntések láncolatát, ugyanakkor arra is rámutat, hogy a legkilátástalanabb, legreménytelenebb helyzetből is van kiút.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!