hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyaralás faágak között és víz alatt
Formabontó hotelek világszerte
Nyaralás faágak között és víz alatt

Dél-Korea egyik legkedveltebb szálláshelye a Sun Cruise Resort, egy szárazföldre tervezett tengerjáró hajó.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 06. 24.
A szállodák globális kínálata igencsak kreatív és szokatlan építészeti, stilisztikai megoldásokat foglal magába. Szárazföldön, faágak között és víz alatt is megszállhatunk. Sokak számára jó hír lehet, hogy némelyik eléréséhez nem is kell túl messzire menni, Magyarország is tartogat meglepetéseket az exkluzív élményekre és szálláshelyekre vágyóknak.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Tengerjárón, de szárazföldön – Jeongdongjin, Dél-Korea

Magasan a parti sziklákon helyezkedik el Dél-Korea egyik legkedveltebb szálláshelye a Sun Cruise Resort, aminek különlegessége egy szárazföldre tervezett tengerjáró hajó, ahol a vendégek anélkül élhetik át az óceánon felkelő nap élményét, hogy tartaniuk kellene a tengeribetegségtől. A szálloda kiegészül egy jachtklubbal is, illetve számos vízi sport gyakorlására nyújt lehetőséget a sziklák alatt elhelyezkedő homokos tengerpart. A pihentető környezet mellett a hotel nagyobb konferenciák, üzleti tárgyalások kedvelt helyszíne. Az exkluzív szálloda több étteremmel igyekszik kielégíteni különböző nemzetiségi, illetve a nyugati konyha iránti igényeket.

Magas fák között Svédországban

Nem csupán gyerekként lehet lelkesedni a magasan a fák közé épült faházakért. A svéd Hedavan folyó völgyére néző, hegyekben épült luxuskabinok felkapottak a skandináv országban. Az Észak-Svédországban elhelyezkedő apartmanegyüttesből szeptembertől márciusig szemlélhetik a látogatók a sarki fényeket, nyáron pedig egész este természetes világítást biztosít a beszűrődő napfény. A hotel hét szálláshely kiépítését fejezte be 2010 és 2016 között, melyeket különböző skandináv tervező és kivitelező stúdiók valósítottak meg. Az egyedi kabinok között találhatunk egy madárfészek külsejét idéző, illetve ufó kinézetű építményt is, de a kínálat egy kényelmes svéd „kunyhót” és két, nagyobb társaságok számára is használható épületet is tartalmaz. Az egyik legkülönlegesebb alkotás a négy köbméteres, sötétített üveggel burkolt, fatörzsre erősített, kocka alakú mikrokabin, mely kívülről futurisztikus látványt nyújt, ugyanakkor minden kényelmet biztosít két fő számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!