hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mi vár Örményországra a békekötés után?

Ahogy arról korábban hírt adtunk, szeptember 27-én ismét heves harcok bontakoztak ki Hegyi-Karabah helyzete miatt. Úgy tűnik, az indulatok csillapodhatnak, köszönhetően az orosz segítséggel megkötött fegyverszünetnek, azonban a konfliktusnak minden bizonnyal még koránt sincs vége. Örményország mindenesetre úgy tűnik, nem kap segítséget szövetségeseitől.

Az újabb pedofilbotrány új irányt adhat a katolicizmusnak

A Vatikán lakóinak és világszerte a katolikus klérus számos tagjának a kettős élete régóta ismeretes, amolyan nyílt titokként kezelt téma. A bíborosi ruhától megfosztott Theodore McCarrick esete viszont olyan lavinát indított el, ami örökre megváltoztathatja a római egyház arculatát.

A nép által a nép ellen: így változtatná meg a szavazás menetét az amerikai demokrata párt

Miközben továbbra is nyitott kérdés, hogy ki lesz az Egyesült Államok 46. elnöke, a demokrata törvényhozók már gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Trump-korszak soha többé ne ismétlődhessen meg.

Belföld

Versenyfutás a védőoltásokért: honnan vásárol(hat) Magyarország?

Naponta érkeznek a hírek arról, hogy az EU, illetve Magyarország milyen megállapodásokat köt különböző országok gyógyszer­gyártó cégóriásaival, amelyek az Unió esetében már több száz millió dózisról szólnak. Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy országunk vezetői ismét külön utakon járnak.

Tényleg a kamupártok miatt módosított a kormány a választási törvényen?

A választási törvény tervezett módosítása alapjaiban határozhatja meg az ellenzék 2022-es választási stratégiáját. A kormány szerint a változtatások a kamupártok visszaszorítását célozzák, az ellenzék viszont a javaslat visszavonását követeli.

„A kisebbségek védelme nem jelenti azt, hogy a többséget megfosztjuk a jogaitól​​​​​” – Novák Katalin a Heteknek

Genderfronton akkor is kiállnak a klasszikus értékek mellett, ha mindenkit leszalámiznak mellőlük, az abortusz elleni küzdelemben a józan észben bíznak, a fiataloknak pedig igyekeznek segíteni, hogy az anyagi korlátok miatt ne kelljen elodázniuk a gyermek­vállalást – Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterrel beszélgettünk.

Hit és értékek

Mi vezetett Carl Lentz bukásához?

Egy nappal az amerikai elnökválasztás után került nyilvánosságra a hír, miszerint a new york-i Hillsong gyülekezet menesztette „erkölcsi mulasztások” miatt Carl Lentz vezető pásztort, aki egyik alapítója is a népszerű közösségnek. Brian Houston, a Hillsong nemzetközi hálózatának vezetője nem közölt részleteket, de médiabeszámolókból azóta több minden kiderült a történtekről.

Mi áll a Fox News balratolódásának hátterében?

Médiaforradalom készül az amerikai jobboldalon – állítják a Hetek által megkérdezett tengerentúli szakemberek. Miközben Donald Trump minden konzervatív elődjénél több szavazatot kapott, támogatói úgy érzik, hogy a hangjukat a főáramú média még az eddigieknél is inkább elnyomja, és már azokra a médiumokra sem számíthatnak, amelyek eddig teret adtak a véleményüknek.

HÁTTÉR

Így segíthetik a szülők az otthoni tanulást

A digitális oktatásra való áttérés mindenkinek kihívás, főleg a szülőknek. A nehézségekkel küzdő, „papíros” gyerekek szüleinek pedig különösen az, de a túléléshez adott instrukcióik minden szülőtársnak hasznosak lehetnek.

„A Földet már csak akkor tudjuk megmenteni, ha leállunk a húsevéssel”- állítják a "zöldek"

Évtizedek óta zajlik a vita azok között, akik szerint hús és tejtermék nélkül nem lehet egészségesen étkezni, és azok között, akik szerint elegendő volna csak növényi eredetű táplálékot fogyasztani ahhoz, hogy minden szükséges tápanyagot bejuttassunk a szervezetünkbe. A vegán étrendet hirdetők mögé a környezetvédők is felsorakoztak, akik azt állítják, hogy az ipari (vörös)hús- és tejtermelésnek olyan mértékű a környezetszennyező hatása, mint a légi, vízi és közúti közlekedés teljes károsanyag-kibocsátása. 

Mennyire növeli az agykárosodás kockázatát a labdarúgás?

A múlt század derekán még a bokszolók demenciájaként írtak a jelenségről, ám egyre nagyobb a gyanú, hogy a fejet ért apró, de rendszeres ütések a futballistáknál is növelik a degeneratív agyi betegségek kockázatát.

KÁVÉSZÜNET

Hova menjünk túrázni, ha elegünk van a home officeból?

Az újonnan bevezetett kormányrendelet következtében a magyar lakosok ismét szembenéznek a kijárási korlátozás fogalmával. Sokakban felmerülhet a kérdés: ha a home office időszakában is ki szeretnék szellőztetni a fejüket, akkor mégis hova menjenek kikapcsolódni?

Sorozatdarálás és időzavar: a járványidőszak mellékhatásai

A lassan egy éve velünk élő járvány árnyékában egyre több cikk és tanulmány pedzegeti a koronavírus mentális „mellékhatásait” társadalmi szinten. Az idősek elszigetelődése, a felnőttkorúaknál a megváltozott munkahelyi körülmények okozta stressz mellett a fiatal korosztály körében is komoly problémák észlelhetőek.

„A tiszta lelkiismeret a legjobb kábítószer” – vallja a Korn zenekar basszusgitárosa

Korn – aki a ’90-es években járt a tinédzser vagy fiatal felnőtt éveiben és bírta a kemény zenét, minden bizonnyal bálványként tekintett erre a nu-metált játszó, rommá tetovált rasztahajú bandára. A zenekar a sokrétű metálzene egyik meghatározó csapata lett, sikerük a mai napig töretlen.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!