hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi vezetett Carl Lentz bukásához?
Pandémiás románc
Mi vezetett Carl Lentz bukásához?

Fotó: AP / Bebeto Matthews

2020. 11. 18.
Egy nappal az amerikai elnökválasztás után került nyilvánosságra a hír, miszerint a new york-i Hillsong gyülekezet menesztette „erkölcsi mulasztások” miatt Carl Lentz vezető pásztort, aki egyik alapítója is a népszerű közösségnek. Brian Houston, a Hillsong nemzetközi hálózatának vezetője nem közölt részleteket, de médiabeszámolókból azóta több minden kiderült a történtekről.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A modern, nagyvárosi „hipszter-kereszténység” egyik legismertebb képviselőjének tartott 41 éves Carl Lentz 2010-ben, Brian Houston fiával együtt alapította meg az ausztráliai Hillsong mintájára a New York-i közösséget. 

A Hillsong az elmúlt évtizedekben elsősorban kiemelkedő színvonalú keresztény egyházi zenéjével lett világhírű. Idővel sorra jöttek létre a nyugati metropoliszokban helyi gyülekezetei. A média annak kapcsán figyelt fel a Lentz vezette közösségre, hogy több híresség – köztük Justin Bie­ber és Selena Gomez is – ellátogatott a New York-i Hillsongba. A sajtó azt is kiemelte, hogy Lentz nem volt hajlandó elítélni a homoszexualitást a nyilvánosság előtt. Szerinte ez akadályozná az emberek közeledését Istenhez: „Nem fogok megbélyegezni embereket többé, ezt utálom. Annyi gyűlölet, bigottság és érzéketlenség volt már a múltban, én ezekkel felhagytam” – mondta Lentz az ABC televíziónak adott interjúban.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!