hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi áll a Fox News balratolódásának hátterében?
Egy biztos, Trump nem fog nyugdíjba vonulni
Mi áll a Fox News balratolódásának hátterében?

Konzervatív nézők milliói csalódtak a Fox Newsban. Új csatornát keresnek maguknak.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 19.
Médiaforradalom készül az amerikai jobboldalon – állítják a Hetek által megkérdezett tengerentúli szakemberek. Miközben Donald Trump minden konzervatív elődjénél több szavazatot kapott, támogatói úgy érzik, hogy a hangjukat a főáramú média még az eddigieknél is inkább elnyomja, és már azokra a médiumokra sem számíthatnak, amelyek eddig teret adtak a véleményüknek.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Fordulópontot jelenthet a médiatörténetben az, hogy az elnökválasztás éjjelén a Fox News minden más hírtelevíziót megelőzve Joe Bidennek ítélte a hagyományosan republikánus Arizonát, miközben javában tartott a szavazatszámlálás, és az eredmények nagyon szoros versenyt mutattak. Eközben sokáig visszatartottak olyan államokat, mint Florida vagy Texas, ahol gyorsan véget ért a voksok összesítése és egyértelmű volt Donald Trump győzelme. 

Átrendeződés a konzervatív oldalon

Sokan úgy vélik, hogy idén a „hivatalos” média – és ebbe már a korábban jobboldalinak tartott Fox Newst is beleértik – minden eddiginél jelentősebb mértékben, érdemi módon beavatkozott a választási folyamatba. Így látja ezt a CBN News konzervatív-keresztény televízió hírigazgatója, Rob Allman is: „Rég­óta elfogadott az, hogy a média a választás éjszakáján vagy legkésőbb másnap közli az eredményt, ami nem azt jelenti, hogy ők döntik el, ki győzött. A legutóbbi két elnökválasztáson azonban a felmérések annyira tévesnek bizonyultak, hogy az egész előrejelzési rendszer összeomlott. Ennek több oka is lehetett, de biztos, hogy szerepet játszott benne a főáramú – túlnyomórészt balra hajló – média elfogultsága. Különösen a 2016-os választás után érezték úgy, hogy hibáztak, amikor nem vették elég komolyan Trump esélyeit. Most mindenáron el akarták kerülni azt, hogy újraválasszák.” 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!