hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tényleg a kamupártok miatt módosított a kormány a választási törvényen?
A választási törvény módosítása és az ellenzéki aggodalmak
Tényleg a kamupártok miatt módosított a kormány a választási törvényen?

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

2020. 11. 19.
A választási törvény tervezett módosítása alapjaiban határozhatja meg az ellenzék 2022-es választási stratégiáját. A kormány szerint a változtatások a kamupártok visszaszorítását célozzák, az ellenzék viszont a javaslat visszavonását követeli.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

November 10-én 23:59 perckor – az esti-éjszakai kijárási tilalom és teljes tüntetéstilalom kezdete előtt egy perccel – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Judit igazságügyi miniszter törvényjavaslatot nyújtott be az „Egyes választási tárgyú törvények módosításáról” címmel. A javaslat legnagyobb visszhangot kiváltó rendelkezése az országgyűlési képviselők választásáról szóló passzus azon része, miszerint „pártlistát az a párt állíthat, amely – legalább kilenc megyében és a fővárosban – legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.”

Az új törvényi rendelkezés értelmében az a jelölőszerv állíthat országos listát az országgyűlési választáson, amely a százhat egyéni körzetből legalább ötvenben egyéni jelöltet indít (ehhez korábban huszonhét jelölt is elegendő volt). A törvényi indokolás szerint a módosításra az egyre szaporodó kamupártok miatt van szükség, hiszen a valós támogatottságot mutatja, ha ilyen sok helyen saját jelöltet tud állítani egy szervezet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!