hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hova menjünk túrázni, ha elegünk van a home officeból?
Ősz végi kiruccanások
Hova menjünk túrázni, ha elegünk van a home officeból?

Rám-szakadék. A biztonság érdekében létrákkal és kapaszkodó korlátokkal szerelték fel a túraútvonalat.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 18.
Az újonnan bevezetett kormányrendelet következtében a magyar lakosok ismét szembenéznek a kijárási korlátozás fogalmával. Sokakban felmerülhet a kérdés: ha a home office időszakában is ki szeretnék szellőztetni a fejüket, akkor mégis hova menjenek kikapcsolódni?

Alternatívaként érdemes számba venni néhány belföldi túrázási lehetőséget. Ez amellett, hogy egészségünkre is pozitív hatással van, valódi kikapcsolódást nyújthat a sok négy fal között töltött óra után. Ezekben az ősz végi napokban is jó, ha rávesszük magunkat, és útnak indulunk Magyarország ebben az időszakban barna színekben pompázó természeti csodáihoz – legyen úticélunk akár a főváros környéke vagy éppen a határközeli hegyvidékes tájak. 

A Pilis–Visegrádi-hegységben található Rám-szakadék egész évben nagy népszerűségnek örvend mint kirándulóhely; a látogatók éves száma akár a 60.000 főt is meghaladja. 

A vulkáni eredetű és az észak–déli irányban futó szurdokvölgy mélysége több helyen a 35 métert is eléri, vize pedig folyamatosan csörgedezik.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!