hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így segíthetik a szülők az otthoni tanulást
Figyelemből több kell
Így segíthetik a szülők az otthoni tanulást

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 19.
A digitális oktatásra való áttérés mindenkinek kihívás, főleg a szülőknek. A nehézségekkel küzdő, „papíros” gyerekek szüleinek pedig különösen az, de a túléléshez adott instrukcióik minden szülőtársnak hasznosak lehetnek.

Mivel nemzetközi megállapodás szerint az ősz az ADHD tudatosításának időszaka a társadalom számára, kíváncsiak voltunk, hogyan hatnak a járványidőszak intézkedései a figyelemhiányos és gyakran hiperaktív zavarral is élő gyermekekre. Már csak amiatt is, mert az „atipikusan” működő gyermekekre többnyire hatványozottan igaz mindaz, ami az átlagos társaikra is – ha egyáltalán léteznek még átlagos gyerekek.

Bár a digitális oktatási renddel kapcsolatban elég vegyesek az eddigi hazai tapasztalatok, a tavaszi időszak fényében pedagógusok úgy tartják, hogy az úgynevezett ADHD-s gyerekekkel ez többnyire jobban működik, mint a jelenléti oktatás.

„Persze ez is nagyban gyermekfüggő, de mindenképp előny, hogy nem kell egy helyben ülniük hosszú órákon át, kevésbé vonják el a figyelmüket a társaik vagy egyéb ingerek, és a digitális eszközökkel, informatikai programokkal is jól boldogulnak. Mindez a többi gyereknek is nagy könnyebbség, ugyanakkor a személyes kortárs közösség hiánya mindegyiket megviseli” – fogalmazott egy felső tagozatos osztályfőnök.  

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!