hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az újabb pedofilbotrány új irányt adhat a katolicizmusnak
McCarrick esete örökre megváltoztathatja a római egyház arculatát
Az újabb pedofilbotrány új irányt adhat a katolicizmusnak

A McCarrick-jelentés befeketíti a konzervatív pápákat, Ferencet viszont fölmenti.(Fotó: AP / Jonathan Newton)

2020. 11. 18.
A Vatikán lakóinak és világszerte a katolikus klérus számos tagjának a kettős élete régóta ismeretes, amolyan nyílt titokként kezelt téma. A bíborosi ruhától megfosztott Theodore McCarrick esete viszont olyan lavinát indított el, ami örökre megváltoztathatja a római egyház arculatát.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A Vatikánban a homoszexuális paktumba be nem vezetettek inkább a szabályt erősítő kivételnek tekinthetők – írja Frédéric Martel Szodoma című könyvében (magyar nyelven: A Vatikán kínos titkai). A szerző tagadhatatlan tényként kezeli XII. János, IX. Benedek, IV. Adorján, VIII. Bonifác, IV. Szixtusz, II. Gyula, X. Leó, III. Gyula szodomisztikus félrelépéseit vagy akár vállalt meleg életmódját. Az időben hozzánk közelebb eső pápák közül XII. Piusz, XXIII. János és VI. Pál pápák esetében is felmerültek hasonló híresztelések.

Botrányok évtizedei

Az elmúlt évtizedek pápáiról ugyan nemigen ismeretes olyasmi, hogy maguk homoszexuálisok lettek volna, ám úgy tűnik, a legnépszerűbb egyházfők szekrényéből is hullanak ki csontvázak. Legfőbb mulasztásuknak az tűnik, hogy nem számolták föl a papi pedofíliát és erkölcstelenséget, sőt gyakran maguk is falaztak a klérus egyes tévelygőinek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!