hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nép által a nép ellen: így változtatná meg a szavazás menetét az amerikai demokrata párt
A demokraták bebetonoznák magukat a hatalomba
A nép által a nép ellen: így változtatná meg a szavazás menetét az amerikai demokrata párt

A házelnök választási reformtervezete helytelen, fölösleges és alkotmányellenes.(Fotó: AP/Eric Risberg)

2020. 11. 19.
Miközben továbbra is nyitott kérdés, hogy ki lesz az Egyesült Államok 46. elnöke, a demokrata törvényhozók már gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Trump-korszak soha többé ne ismétlődhessen meg.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Nancy Pelosi, a Képviselőház történetének első női elnöke nagy tervekkel vág neki a januárban elinduló 117. kongresszusnak. Demokrata kollégáinak küldött levelében felvázolta, hogy a következő két év munkájának a közelmúlt törvényhozási sikereire kell alapoznia, egyúttal kérte párttársai támogatását is, hogy ez idő alatt is betölthesse házelnöki tisztségét.

Minden újonnan alakuló kongresszus indulásakor a többségben lévő párt benyújt egy törvényjavaslatot, mely egyben indikátora is annak, hogy mely ügyet kezeli a legfőbb prioritásként. A 2016-ban megalakuló republikánus többségű Ház Donald Trump adócsomagjáról szavazott. Ezúttal Pelosi legfőbb ambíciója, hogy –  két évvel ezelőtthöz hasonlóan –  azonnal megpróbálja átvinni az adott kongresszusi ciklus legelső, hagyományosan H.R. 1-nek nevezett törvényjavaslatát, mely átfogó választási reformokat szorgalmaz, és tulajdonképpen lehetővé tenné, hogy a novemberi választáson tapasztalt botrányos jelenségek általánossá, sőt törvényessé váljanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!