„A tiszta lelkiismeret a legjobb kábítószer” – vallja a Korn zenekar basszusgitárosa
Fieldy alias Reginald Arvizu útja Jézushoz
„A tiszta lelkiismeret a legjobb kábítószer” – vallja a Korn zenekar basszusgitárosa

Fieldy alias Reginald Arvizu (Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

Korn – aki a ’90-es években járt a tinédzser vagy fiatal felnőtt éveiben és bírta a kemény zenét, minden bizonnyal bálványként tekintett erre a nu-metált játszó, rommá tetovált rasztahajú bandára. A zenekar a sokrétű metálzene egyik meghatározó csapata lett, sikerük a mai napig töretlen.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A bandát kezdetektől fogva jellemezte a kicsapongó életmód, a mai napig leghíresebb, 90-es években kiadott albumaikat szinte teljesen részegen vagy bedrogozva vették fel, a turnék alatt pedig hírhedtté váltak a bérelt házakban tartott partijaikról. Az öt zenész közül a legtöbben már gyerekkoruk óta ismerték egymást. Már tizenkét éve együtt játszottak a Kornban, amikor 2005. február 22-én mindenki számára sokkoló bejelentést tettek: Brian Welch, becenevén Head, kilép a Kornból, mert ,,elfogadta Jézus Krisztust megváltójának, és a zenei karrierjét ezek után neki szeretné szentelni”. Nem sokkal a történtek után meglátogatta őt egykori zenésztársa, a Fieldy névre hallgató Reginald Arvizu, a Korn basszusgitárosa. Fieldy elmondása szerint sosem látta előtte ilyen jó bőrben a barátját, a kisugárzása pedig teljesen megváltozott. Elköszönéskor Head kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy talán egyszer Fieldy is megtalálja majd Jézust, és neki is meg fog változni az élete. 

Viharos házasság – megtört gyermek

Reginald Arvizu 1969-ben született egy Bakersfield nevű kaliforniai kisvárosban. Édesapja, az idősebb Reginald (vagy ahogy a barátai hívták, Reggie) is zenész volt, aki a zenélés mellett alkalmi munkákból, főleg szőnyegtisztításból tartotta el a családját. A kis Reginald mondhatni mindeközben a színpadon nőtt föl, nem­egyszer hagyták ott szülei a színpadi lépcső mellett mózeskosárban, miközben besegítettek a felszerelés cipelésében. Az otthoni garázspróbák során Reggie általában a fiát kérte meg, hogy hozzon ki sört – melyre szépen lassan a tizenkét éves Reginald is rászokott, majd miután megtalálta apja titkos drogkészletét, abból is fogyasztani kezdett. Az otthoni próbák és ivászatok nemegyszer erőszakos dulakodásokba fordultak át, volt alkalom, hogy Fieldynek saját anyját kellett megmentenie apjától. A viharos kapcsolat végül véget ért; Reginaldot a gimnázium első napján hazaérve fogadta a hírrel apja: elválnak édesanyjával. 

Fieldy élete ettől a ponttól kezdett el – ahogy ő fogalmaz – egyre mélyebbre csúszni a sötétségben. Mivel apjánál maradt (aki gyakran turnézott és keveset volt otthon), nagyon sok időt töltött egyedül, amit arra használt, hogy temérdek házibulit rendezzen. Bár szülei nagyon jól tudták, hogy mi történik otthon, apja nem igazán foglalkozott vele, de akkor sem esett szó életviteléről, amikor édesanyját látogatta. Fieldy tisztában volt vele, hogy egyikük sem támogatja azt, amit önmagával tesz, mégsem kapott egy ítélkező szót sem, csak feltétel nélküli szeretetet. Elmondása szerint végül ez volt az egyik kulcs abban, hogy ott tudta hagyni az önpusztító életet. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!