hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A gőg és a tagadás ára

Amikor a tudomány már azt hitte, mindent tud, új betegségek rengették meg a világ társadalmait. A spanyolnátha sokkja után a biofegyverkezés és a nemi betegségek korunk egyik legérzékenyebb politikai kérdésévé torzultak.

Irán oltalma alatt

Egyik szempontból diplomáciai áttörés, másikból csak névleges gesztus a Németországban a Hezbollah tevékenységére bevezetett tilalom: mindenképp előrelépés a korábbi hozzáálláshoz képest, viszont nem elég a szervezet visszaszorításához. Más, Iránnal való kapcsolatukat féltő államok szintén hajlamosak kesztyűs kézzel bánni a nemzetközi bűnhálózatot működtető és Izrael megsemmisítésére felesküdött terrorcsoporttal.

Brüsszel ma arababb az araboknál

A Trump-terv elérhető távolságra hozta azt, hogy Izrael hivatalosan is birtokba vegye azoknak a területeknek egy részét, amelyeken túlnyomó többségben zsidó települések állnak. A döntés jelentőségéről és várható következményeiről beszélgettünk a téma egyik legnevesebb izraeli–amerikai szakértőjével.

Belföld

Már látják a fényt

Bár többen is jelentős bevételkiesést könyveltek el a járványidőszakban, nem tűnnek reményvesztettnek a Hetek által megszólaltatott cégvezetők. Az alkalmazottak megtartása mellett többen fejlesztésekre is kihasználják a felszabadult időt.

Kitüntetett agitátor

Szász kisebbségiként pár éve az erdélyi magyarok is remény­kedve voksoltak rá, ám az elmúlt időszakban tett uszító kijelentései rávilágítottak: az unióbarát államfőtől nem sok jóra lehet számítani.

Hit és értékek

A pénz mozgatja a világot, tényleg

Teljesen átrendezheti a világ pénzügyi rendszerét a koronavírus-járvány. Az egyészségügyi válsághelyzet miatt még inkább eladósodott nemzetállamokat hatalmas tőkeerővel rendelkező nemzetközi befektetési alapok és multimilliárdosok segíthetik ki. Ám mindennek ára van, nem csak pénzügyi értelemben.

HÁTTÉR

Az utolsó utáni tánc

Talán nincs olyan ember, aki ne hallotta volna már Michael Jordan nevét. Magyarországon pedig nincs olyan, aki együtt is játszott volna vele. Dávid Kornélon kívül. A Netflix rekordokat döntõ dokumen­tumfilm-sorozata kapcsán a hatszoros magyar bajnok és egykori Bulls-játékossal beszélgettünk a legendás 1997-es idényrõl az amerikai kosárlabda világáról.

Elveszett nemzedékek

A legmodernebb technológiai vívmányokat az anyatejjel magukba szívó, legfiatalabb nemzedékre egyre többen hivatkoznak C-generációként, az angol connected, vagyis összekapcsolt kifejezésre utalva. A milleniumi és a Z-generációt érintő gazdasági kihívások után rájuk még nagyobb veszély leselkedik.

KÁVÉSZÜNET

A net mindenkié?

A bezártság szinte minden polgárt rákényszerít arra, hogy a kommunikáció modern formáit alkalmazza társas kapcsolatai fenntartására. A fiatal generációnak ez korábban sem jelentett gondot – de hogyan lehet mindezt úgy működtetni, hogy ne okozzon feszültségeket szülők és gyerekek között?

Tökéletesen hibázni

Szabadfi Szabolcs – vagy ahogy mindenki ismeri: Szabi, a pék – több évtized tapasztalatát, szakmai fortélyát alkalmazza a Panificio il Basilico kézmûves pékségben. Az alapanyagok szeretete, precíz munkavégzés és egyedül­álló formák – no meg a véletlen hibázások elengedhetetlen összetevõi egy ízletes végterméknek.

Célon túli barátság

Egy rendkívül tehetséges, de nyers stílusú brit autóversenyző, és egy amerikai srác, aki szériaautókat alakított szupergyors versenygépekké: az ismeretség munkakapcsolatnak indult, azonban rövid idő alatt barátsággá mélyült – együtt szálltak szembe a cégen belüli intrikákkal, hogy világcsúcsra törhessenek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!