hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tökéletesen hibázni
Interjú Szabadfi Szabolccsal, a Panificio il Basilico tulajdonosával
Tökéletesen hibázni

Forrás: Panificio il Basilico

2020. 05. 07.
Szabadfi Szabolcs – vagy ahogy mindenki ismeri: Szabi, a pék – több évtized tapasztalatát, szakmai fortélyát alkalmazza a Panificio il Basilico kézmûves pékségben. Az alapanyagok szeretete, precíz munkavégzés és egyedül­álló formák – no meg a véletlen hibázások elengedhetetlen összetevõi egy ízletes végterméknek.

Nyakig benne vagy a pék szakma rejtelmeiben, mégis eredetileg állatorvosnak készültél. Hogy jött a pályamódosítás?

– Ez a szeretetem a mai napig megmaradt, mind a mai napig odavagyok a természetért és az állatokért. Két nagy tervem volt gyerekkoromban, régész akartam lenni vagy állatorvos. Az általános iskola végén egy állategészségügyi technikumot néztem ki magamnak Kőszegen. Abban bízva, hogy úgyis felvesznek a technikumba, csak úgy random megjelöltem az élelmiszeripari középiskolát. Aztán puff, egyszer csak jött a levél, hogy valójában az utóbbira vettek fel.

Néhány évtized távlatából a sok vásárló és visszatérő vendég szerintem nem bánja, hogy végül ennél a szakmánál kötöttél ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!