hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csendes klímavédők
Meglepő adatok: az idősek jobban védik a Földet, mint a fiatal generáció
Csendes klímavédők

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 06. 08.
Június 5. a környezetvédelem világnapja. A téma kapcsán arra kerestük a választ, vajon melyik korosztály tesz a legtöbbet bolygónk védelméért? Emellett kíváncsiak voltunk, Magyarország hogyan teljesít környezetvédelem szempontjából; és mennyire elviselhető a légszennyezettség Budapesten? Klímahírek.

A tavalyi év végén hatalmas közfelháborodás tárgya lett az a felvétel, melyen egy német kislánykórus a környezetszennyező nagyszülőket gyalázza vidám dallamok kíséretében. Ha nem is feltétlenül erre válaszul, mindenesetre jó időzítéssel jelent meg 2020 első hónapjaiban egy figyelemre méltó brit tanulmány, mely összehasonlítja a boomer és a millenniumi, valamint a Z-generációk környezetvédelmi szokásait.

Ugyan a koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben kevesebb figyelem összpontosult a környezetszennyezés ügyére, a tavalyi évben szinte az egész sajtót betöltötte a téma, megkerülhetetlen kérdéssé vált. Fiatalok tömegei tüntettek iskolaidőben a klímaváltozás problémája kapcsán, mint­egy kiprovokálva a szülői-nagyszülői korosztály figyelmét. Greta Thunberget 2019-ben a Time magazin az év embe­rének választotta, és a média támogató hátszelét kifogva a legifjabb generációk tagjai egyre bátrabb és szemtelenebb hangnemet ütöttek meg felmenőikkel szemben – mint arra példa a fent említett kórus performansza.

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
Az idősebbek csendes dominanciával élen járnak bolygónk védelmében

A nagyszülők túl sok húst esznek, fák millióit vágják ki karácsonykor és motorbiciklivel utaznak – tényleg a fiataloktól kellene megtanulnunk a zöld környezettel való harmonikus együttélés alapszabályait?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!