hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Amerikai politika katari pénzből?

Mi a közös Trump zsidó vejében és a hírhedten antiszemita és Trump-ellenes demokrata képviselőnőben, Ilhan Omarban? Egy eskü alatt tett bírósági tanúvallomás szerint az, hogy mindketten igen nagy pénzösszegeket kaptak Katartól az elmúlt években. És ezzel nincsenek is egyedül…

Káosz és bizonytalanság

Legendás hős vagy véreskezű gyilkos – eltérően látják az irániak Szulejmáni tábornok személyét, ám névvel egyikük sem kívánt nyilatkozni. Félnek a támadás miatt egyre inkább megerősödő rezsim haragjától. Exkluzív beszámolók.

Kászim Szulejmáni, a gonosz stratégája

A titokzatos katona, aki Irán második embere lett, regionális nagyhatalommá tette hazáját. Miközben Amerika katonáit gyilkolta, Obamát sikeresen becsalogatták a nukleáris egyezménybe. Az általa befolyásolt terrorsejtek szerte a Közel-Keleten a világ egyik legveszedelmesebb emberévé tették Kászim Szulejmánit.(2020.01.10.)

Sokkolt ellenség

Donald Trump háborúba viszi Amerikát, hogy megússza az impeachmentet – hangzik az egyre hangosabb demokrata narratíva Kászim Szulejmáni meggyilkolása után. Ezzel két probléma is van: Trumpot nem fenyegeti érdemben az elmozdítás veszélye, illetve az elnöknek a jelek szerint esze ágában sincs háborút kezdeményezni Irán ellen.

Belföld

Az influenszer-faktor

Az önkormányzati választásokat követően a Fideszhez közel álló szakemberek egyértelműen megfogalmazták, hogy szemléletváltásra van szükség a kommunikációs területen. A hazai influencer-világ a politikát is rákényszeríti arra, hogy komolyan vegyék a tömegbefolyás új játékszabályait.

Hit és értékek

Kik alapították a német Zöldeket?

A The Economist újévi száma előrevetíti, hogy a német zöldek a következő választáson kormányra kerülhetnek Németországban. „Alig 40 éve környezetvédők, békeharcosok és atomenergia-ellenes aktivisták fogtak össze, hogy egy új pártot alapítsanak” – írják, ám a gyökerek közül egy fontos szálat elfelejtettek megemlíteni.

HÁTTÉR

Te mit tennél?

„Ha a messiás felbukkanna ma, mit tennél?” – ezzel a kérdéssel hirdette meg a Netflix az újév napján bemutatott 10 részes sorozatát, A Messiást. Valóban: a film – címe ellenére – elsősorban nem arról szól, ki (vagy ki nem) a messiás, hanem arról, hogyan reagálnak ilyen helyzetben az emberek.

A „párizsi” cigány szakács

Ásós Géza. Ha ezt a nevet hallja Békés megyében valaki, szinte összefut a nyál a szájában. Géza ugyanis főz, nem Michelin csillagos szinten, de szívvel, ízzel, magyarosan – és cigányosan.

Kikapcs

Képes lennél egy napot eltölteni kütyük nélkül? Hányszor nyúlnál ijedten a zsebedbe a mobilodért, és hogyan nézne ki egy munkanapod laptop nélkül? Mi a helyzet, ha egy teljes hétről vagy akár hónapról lenne szó?

Kevesebb gyerek, tisztább levegő?

Minden eddigi nemzetközi kezdeményezés és klímacsúcs ellenére 2018-ban történelmi csúcsot ért el  a globális széndioxid-kibocsátás, melynek mértéke 2019-ben és idén is tovább nő. Trendi elmélet, hogy ha kevesebb gyermek születne, csökkenne a CO₂-kibocsátás.

Tűzvonalban

Óránként akár ötven kilométeres sebességgel száguldó tűzvihar, tengerpartra szorult turisták, apokaliptikus képsorok, közösségi összefogás és klímavita – az utóbbi évek legdurvább bozóttüze pusztít Ausztráliában. Mózer Attila helyszíni beszámolója Wollongongból.

KÁVÉSZÜNET

Stream Wars

A kábeltévé kora leáldozóban, az új generációs fogyasztók megváltozott ízlésével beköszöntött a médiafogyasztás aranykora, melyben minden sorozat és film egy helyen megtalálható, kényelmesen végignézhető. Azonban még el sem kezdődött a valódi szolgáltatói verseny, a szereplőkre máris komoly veszély leselkedik.

Rádiótól a Netflixig

Néhányan még emlékeznek azokra az időkre, amikor csak rádió létezett mint tömegkommunikációs eszköz, az sem minden háztartásban: szokás volt átjárni a szomszédhoz, ahol ez a luxus már elérhető volt. Ma már nemcsak hogy a szomszédhoz nem kell átjárni, de akár egy teljes sorozatot nézhetünk végig zsinórban, 0–24-ben.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!