hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A „párizsi” cigány szakács
A „párizsi” cigány szakács

Fotók: FB / Ásós Géza

2020. 04. 14.
Ásós Géza. Ha ezt a nevet hallja Békés megyében valaki, szinte összefut a nyál a szájában. Géza ugyanis főz, nem Michelin csillagos szinten, de szívvel, ízzel, magyarosan – és cigányosan.

Nyolc éve vágott bele az étterem-üzemeltetésbe, és mára már hármat működtet, az egykori békési cigánytelepről, „Párizsból” indult építőipari segédmunkás. A gipszkartonozó segédből éttermessé avanzsált roma vállalkozó szerint a siker titka mindenki számára köztudott: akarni kell, és nem magunkat sajnálni, ez Ásós úr legfontosabb receptje az élethez. 

Ásós Géza sosem tanulta azt, amiből él, gyerekkorában egyszerűen csak elleste, magába szívta a főzés szeretetét. Máig úgy főz, mintha a családja elé tenné az ételt, hiszen a hozzá betérő vendég nála családtag. A nagyra nőtt szakács nemrég tett egy merőben szokatlan kijelentést a közösségi médiában: aki éhes, de nincs pénze, térjen az éttermébe, egy adag ételre az ő vendége lesz.

Máig úgy főz mintha a családja elé tenné az ételt, hiszen a hozzá betérő vendég nála családtag.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!