Videó: az iráni nők elnyomása ellen tiltakozott az izraeli ENSZ-nagykövet, kivezették a biztonságiak
Videó: az iráni nők elnyomása ellen tiltakozott az izraeli ENSZ-nagykövet, kivezették a biztonságiak

forrás: Youtube/WION

2023. 09. 20.
Gilad Erdan „bűne” annyi volt, hogy feltartott egy papírt, amin Mahsza Amini képe is látható volt.

Az izraeli nagykövet Ebrahim Raiszi beszéde alatt sétált le az ENSZ közgyűlés termének lépcsőjén, és az általa feltartott papíron az „iráni nők szabadságot érdemelnek most!” felirat is szerepelt.

A diplomata ezután kiment a teremből, a biztonságiak azonban karon ragadták, kikísérték és előállították.

Erdant ezután egy ideig őrizet alatt tartották, bár nem lehetett tudni, hogy pontosan miért, hiszen mindössze egy papírlapot feltartva sétált az ENSZ-teremben az iráni elnök beszéde alatt.

A nagykövetet később szabadon engedték. Erdan kifogásolta, hogy diplomata létére „elfogadhatatlan” módon, erőszakkal távolították el és tartották őrizetben.

Raiszi ENSZ-beszéde közben az épületen kívül is tiltakozást tartottak, hiszen egy éve kezdődtek tömegtüntetések, miután az iráni hatóságok megöltek egy fiatal kurd nőt, Mahsza Aminit, aki állítólag nem viselte megfelelően a fejkendőjét.

(Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!