hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hajózás az Alföldön
Nyaralóhajó program indul a Tiszán
Hajózás az Alföldön

Nyaralóhajó program indul a Tiszán(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 06. 08.
Hazánk turisztikai adottságai eddig is ismertek voltak, idén azonban még inkább felértékelődhetnek – sokan jelenleg a biztonságot helyezik előtérbe egy családi kikapcsolódás úti céljának megválasztásakor. A tisza-tó térsége e feltételeket betöltve kínál a kikapcsolódni vágyóknak egy újszerű programlehetőséget.

Tudvalevő, hogy idén tavasszal a turizmus szektor az elsők között sínylette meg ajárványhelyzet okozta gazdasági bénultságot. Ugyan már a legtöbb helyen enyhülési folyamatok tapasztalhatóak, az átlagember kivár egy-egy repülőúttal, és kétszer is meggondolja, lefoglaljon-e külföldi szálláshelyet a családi nyaraláshoz, hiszen ha valamit, azt biztosan mindenki megtanulta az elmúlt időszakban: nem tudjuk, mit hoz a holnap. Ki tudja, lesz-e második hullám? Ki tudja, hogy egy előre lefoglalt őszi utazásból hazatérve nem kerül-e az ember újból karanténba?

A sok kérdőjel mellett azért szerencsére bizakodásra is van okunk: többen a belföldi turizmus erőteljesebb fellendülését várják a nyári időszakban – éppen a fent említett okokból kifolyólag.

Csúcsra járatva – de mit hoz a jövő?

A 2019-es év igen eredményesen zárult turizmus szempontjából, több elemzés alapján rekordokat döntött hazánk teljesítménye a tavalyi évben. A KSH adatai szerint 2019-ben mind a belföldi turizmusból befolyt összegek, mind a Magyarországra érkező külföldiek kiadásai kimagasló számokat mutatnak az elmúlt évekhez képest.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!