Jelentés: Irán egyszerre több célpontot fog támadni Izraelben és a régióban
Amerikai hírszerzők nyilatkoztak a CNN-nek
Jelentés: Irán egyszerre több célpontot fog támadni Izraelben és a régióban

Forrás: Facebook/IDF

2024. 04. 13.
Arra számít az Egyesült Államok, hogy Irán egy időben több helyszínre mér majd csapást, Izrael területén és a régióban is - számoltak be a CNN-nek amerikai hírszerzők. 

A meg nem nevezett amerikai források a támadás kezdőidőpontját a korábban a sajtóban már megjelenő pár órás keret helyett már napokban határozták meg. Hozzátették, a támadásban minden jel szerint Irán proxyszervezetei is részt vesznek majd egy összehangolt akció keretében.

A pénteki hírfolyamunkat a közel-keleti fejleményekről ide kattintva érheti el.

Erre már péntek este is voltak jelek, amikor a Hezbollah Libanonból több mint 50 rakétát lőtt ki Galilea irányába, de más terrorszervezeteknél is mozgósítást tapasztaltak az izraeli megfigyelők.

Az iráni támadás időpontját azért is nehéz megjósolni, mert Teherán taktikázik azzal, hogy mikor veti be a rakétáit és drónjait. Vannak időnként arról szóló hírek, hogy Irán mégis eláll a támadástól, de elemzők szerint ez csak altatás a perzsa rezsim részéről. 

Irán ugyanis az amerikai hírszerzés szerint áthelyezte a drónjait és cirkálórakétáit az éjszaka során, ami azt jelentheti, hogy a támadás Irán területéről is érkezik majd. Legalább 100 cirkálórakétáról tudni a legfrissebb hírek szerint. 

(CNN)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!