1999. 12. 18. (III/50)
Kedvezményes befektetés

Kedvezményes befektetés

1999. 12. 18.
Az előző lapszámunkban a befektetési alapok fajtáiról és előnyeiről írtunk. Folytatásként a mostani cikkünkben némi támpontot nyújtunk az alapok közötti eligazodáshoz és az adózási vonzataikhoz. Elöljáróban azonban említsük meg a befektetési alapok néhány további előnyét. A rugalmasság, a szakembergárda és a hozamlehetőségek mellett az is kedvező, hogy a befektetési alapokban forgatott összegek kisebb kockázattal dolgoznak a befektetőnek, mint az értéktőzsdén. Ezen kívül kisebb költséggel jár az igénybevételük, mivel megtakarítható az utánajárás, az ügyintézés költsége, hiszen az egy helyen történik. A befektetési alapok biztonságosan forgatják a rájuk bízott összeget, mivel törvény írja elő azt, hogy az ügyfelek pénzét hova lehet befektetni. Eszerint több különböző értékpapírba kell befektetni, s az egy-egy részvény vagy kötvény egy alapon belüli aránya nem haladhatja meg az 5 százalékot. Az alapkezelő tevékenységét pedig folyamatosan ellenőrzi a letétkezelő bank, a független auditor és az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!