hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 09.28.(XXII /39) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Trójai faló a határon

A Magyarországról szóló Sargentini-jelentés után újabb uniós javaslat csapta ki sokaknál a biztosítékot: kiterjesztenék az uniós határvédelmi ügynökség hatáskörét.

Karaktergyilkosság a Szenátusban

Egyelőre nem tudni, elkövetett-e bármit a fejére olvasott cselekmények közül brett kavanaugh - de a liberális konszenzus nagyjából az vele kapcsolatban, hogy Bűnös, mert konzervatív. a demokraták pár hónap alatt jutottak el onnan, hogy idétlen neve van, odáig, hogy csoportos erőszakolásokat szervező szörnyeteget „lepleztek le” benne.

Belföld

Tiszta kezek vagy brüsszeli inkvizíció?

Egymillió magyar állampolgár aláírását gyűjtené össze a Fideszből és az LMP-ből is távozó országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, aki így kényszerítené ki a kormányból, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Milyen a magyar politikus?

A népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés. De vajon mennyire tükrözik a törvényhozók a magyar társadalmat, amelynek képviseletét ellátják? és mennyire fontos, hogy a törvényhozás leképezze az őt megválasztók összetételét?

Súlyos területi egyenlőtlenség a diákok teljesítményében

Óriásiak az eltérések az ország különböző területein élő diákok szövegértésében. 

Hit és értékek

Az ünneplés és az apokalipszis

Előző számunkban Hack Mártával és Ruff Tiborral készült interjút közöltünk arról, milyen üzenetük van ma a zsidó ünnepeknek. A beszélgetés második részében az ünnepek különböző félreértelmezéséről kérdeztük a két teológust.

HÁTTÉR

Harmincezer áldozat egy évben

Minden eddigi számot felülmúlva tavaly kisvárosnyi áldozata volt a mexikói drogháborúnak. Az idei gyilkossági statisztika túlhaladni látszik a tavalyit, s a mexikói társadalom torkig van az erőszakkal. Az új elnöknek egyszerre kellene megoldania a munkaerőpiac, a közbiztonság és a korrupció égető problémáit.

Nem látják a végét

Szeptember elején indult el a legújabb óceántisztítási kezdeményezés, a The Ocean Cleanup tesztüzeme. Az előkészítés öt éve alatt több tízmillió dolláros vállalkozássá fejlődött projekt kapcsán óriásiak a várakozások, ám egyes tudósok szerint túl sokba kerül, és több kárt okoz majd, mint amennyit használ.

Interjú Tamir Wertzbergerrel

Az izraeli kormánypárt Budapesten élő külügyi aktivistája szerint Magyarországon nem erős az antiszemitizmus. Orbán és Netanjahu között egyre erősödik a barátság, és az Európai Uniónak változtatni kellene az Izraellel kapcsolatos politikáján.

Interjú George Friedman amerikai geostratégával

A Sargentini-jelentés hasztalan, az EU az összeomlás jeleit mutatja, Magyarország pedig egy kivételes történelmi pillanatban van. A nemzetközi hírű elemzővel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadását követően beszélgettünk.

Migrációs útvonalak a fekete kontinensen

Az elmúlt időszakban egyre inkább meghatározta a közgondolkodást a migráció, amelyet sokan igyekeznek úgy beállítani, mintha az csak a 21. század „vívmánya” lenne. Ez azonban nem teljesen igaz, hisz az emberiség létét a történelem során nagyban befolyásolták a migrációs mozgások, népvándorlások.

Út a topfocitól az arab ligáig

Három év alatt jutott a magyar harmadosztályból a holland bajnokságig, majd hét év folyamatos lefelé csúszás után egy, a magyarnál is gyengébb arab liga újonc csapatánál kötött ki. Bár mindig is hangoztatta, hogy elsősorban nem a pénz motiválja, a tények sokszor cáfolták Dzsudzsák Balázs döntéseit.

Összefogással a fenntartható turizmusért

Mi fán terem a turisztikai országmárka? Miért nincs Budapestnek integrált brandje a turisztikai piacon? Ha turizmusról van szó, miért érdemes inkább egy egész térségben gondolkodni egy-egy helység helyett? Ezeket a kérdéseket jártuk körül Semsei Sándorral, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szövetség elnökével (lásd kis képünket), akit évek óta beválasztanak a hazai turizmus 50 legbefolyásosabb szereplőjét bemutató kiadványba.

KÁVÉSZÜNET

Társadalmi kísérlet Kínában

Az utóbbi időben aggasztó híradások számoltak be egy Kínában zajló „társadalmi kísérletről”. Bár ma még néha viccesen legyinthetünk néhány jelenségre, mondván, persze a „Nagy Testvér figyel”, tőlünk jóval keletebbre már zajlik egy digitális diktatúra kiépítése.

Enyhítse a gyulladást!

Töretlen a nem szteroid gyulladás­gátlók népszerűsége. E készít­mények gyors segítséget nyújthatnak a leggyak­rabban felmerülő prob­lémákra: a derék-, a hát- vagy a fogfájásra.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!