hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harmincezer áldozat egy évben
Egyre durvul mexikói drogháború

2018. 09. 27.
Minden eddigi számot felülmúlva tavaly kisvárosnyi áldozata volt a mexikói drogháborúnak. Az idei gyilkossági statisztika túlhaladni látszik a tavalyit, s a mexikói társadalom torkig van az erőszakkal. Az új elnöknek egyszerre kellene megoldania a munkaerőpiac, a közbiztonság és a korrupció égető problémáit.

 

Nemrég járta be a világsajtót a hír, miszerint a mexikói Tlajomulco külterületén a hatóságok hűtőkamionokban tárolnak 300 holttestet. Ennek oka, hogy a város halottasházába nem fér be több hulla, a kórboncnokok pedig nem győzik a munkát. Ezért most minden eddiginél nagyobb halottasházat építenek, ahol nyolcszáz holttest fér majd el – írta a Newsweek.com. A város Jaliscó tartományban, az erőszak által leginkább sújtott régiók egyikében található.

Nem sokkal előtte Mexikóváros főterén öt muzsikusnak öltözött gengszter rendezett vérfürdőt máig tisztázatlan okból, melynek során öten – köztük bűnözők és turisták egyaránt – meghaltak, illetve többen megsebesültek. A támadók motorokon elmenekültek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!