hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Titkosszolgálatok célkeresztjében: közellenséggé válhatnak a keresztények

Nagy felháborodást váltott ki az elmúlt hetekben, hogy az FBI egy kiszivárgott dokumentuma szerint a szervezet kockázati tényezőként tekint a politikailag aktív kereszténységre.

Megszavazták: Ezeken a helyeken még magunkban sem imádkozhatunk Nagy-Britanniában

Kísértetiesen idézi az 1984 utópisztikus világát a brit parlament napokban meghozott döntése, mely a gondolatban elmondott imát is büntethetővé tette az abortuszklinikák közvetlen környezetében.

Káoszba taszítják Izraelt, hogy megszabaduljanak Netanjahutól

A zsidóság a napokban ünnepli a Purimot, arra emlékezve, hogy hogyan is sikerült a kiirtásukra irányuló tervet meghiúsítaniuk. Most, mikor Irán egy hajszálnyira van csak az atombombától, hatalmas veszélyt jelent a belső megosztottság.

Mivé lett Anglia? – E heti köszöntőnk

„Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából” – írja a naplójába Winston Smith, a lázadó gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet öt.

Belföld

Sokkoló számok: a gyerekek ötödét molesztálják

A gyermekek akkor lesznek védettebbek a szexuális bántalmazással szemben, ha megfelelő szexuális nevelésben részesülnek, és ha a visszaéléses ügyek nem fognak elsikkadni – vélik szakemberek a B. Zsolt-ügyről, amely ismét rámutatott gyermekvédelmi és közoktatási rendszerünk komoly hiányosságaira.

Házálom: egyre nehezebb saját ingatlanhoz jutni Magyarországon

Már tavaly is jelentősen visszaesett az ingatlan-adásvételek száma, elemzők szerint azonban a 2023-as év lehet a mélypont. A januári adatok nem is cáfolták meg ezt a várakozást: 10 éve nem adtak el ilyen kevés lakást. Ami nem csoda: nagyon mélyen a (hitelezője) zsebébe kell nyúlnia annak, aki most házat akar venni Magyarországon.

Hit és értékek

Abortuszvita: mikor lép be a testbe a lélek?

A lélek eredetével és az embrió státuszával foglalkozó gondolkodók a kezdetektől szorosan követték a biológiai felfedezéseket. Annál is meglepőbb, hogy még soha nem volt olyan erőteljes az abortusz támogatottsága, mint most, amikor természettudományos szinten a legtöbbet tudjuk arról, hogy mi történik az anyaméhben.

15 perces városok, modern falanszterek

Több ezren vonultak utcára azt követően, hogy az oxfordi városi tanács elfogadta a „15 perces városok” néven futó javaslatot. Az ötlet nem új, de az elmúlt időszakban tapasztalható csepegtetett szabályozások és korlátozások komoly aggodalmat váltottak ki. vajon miért kell folyamatosan szűkíteni az állampolgárok mozgásterét?

„A saját vezetőik vezetik szakadékba a Nyugatot”

„Sajnos van egy háborús pszichózis és öngerjesztő logika, ami arra vezeti egyrészt a davosi szereplőket, másrészt az Egyesült Államok demokrata köreit és a kiszolgáltatott európai uniós brüsszeli elitet, hogy úgy gondolják, itt a nagy alkalom, hogy Oroszországot el lehet pusztítani és fel lehet osztani – állítja Fritz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója.

HÁTTÉR

Ezek a szövetségek alakították a nyugati katonai kultúrát

A történelem során számos alkalommal hoztak létre katonai szövetségeket kisebb és nagyobb országok annak érdekében, hogy megvalósítsák politikai, gazdasági, illetve egyéb céljaikat. Cikkünkben néhány jelentősebb katonai szövetség létrejöttét és jellemzőit vizsgáljuk meg.

A skót miniszterelnök bukása és a transzkérdés

Mi a különös abban, hogy egy nemi erőszakoló a férfiak börtönébe kerül? Az, hogy a vád alá helyezett férfi az eljárás során kijelentette magáról, hogy nő, és emiatt eredetileg női börtönbe szállították. Isla Bryson ügye rávilágított a Skót Nemzeti Párt (SNP) által benyújtott Nemi Elfogadási Reform törvénytervezet súlyos hiányosságaira. Nem mellékesen pedig Nicola Sturgeon első miniszter lemondásához vezetett.

KÁVÉSZÜNET

A Waldorf Astoria hotel története

A híres New York-i szállodakomplexum sokak számára nem is­me­retlen, azonban azt már kevesebben tudják, ki állt a napi mene­dzseri teendők élén és vezetett be újításokat, melyek által lett a világ egyik legkiválóbb luxushotele. Ő George C. Boldt.

Élménybeszámoló Zanzibár szigetéről: „Hakuna matata, és ami mögötte van”

A repülőgép ajtaján kiszállva első gondolatomat is megelőzve a párás hőség csap mellbe. Nem csoda, a budapesti 5 fokból hirtelen a 32 fokos hőmérsékletű maximális erősségű UV-sugárzás és 90 százaléknál nagyobb páratartalom országába ugrottam át. Hakuna matata, minden rendben lesz. Megérkeztem Zanzibárba.

Mi a sikeres élet titka?

Egyfajta népszerű pszichológiai „legenda”, hogy amikor a lélektan nagyjait megkérdezték, melyek azok az alapvető tényezők, amelyek jellemzik a teljes emberi személyiséget, akkor a szeretet és a hit mellett a munkára, alkotásra és a játékra való képességet határozták meg.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!