hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szép új világrend? Egyre bővül a nyugati világ ellenpólusának kikiáltott BRICS

Argentína után Irán is csatlakozni akar a BRICS-hez – jelentették be alig néhány héttel ezelőtt a két ország képviselői. A kétezres évek közepén alapított csoport Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítette.

Teheráni csúcs: hova vezet Putyin, Erdoğan és Raiszi kapcsolata?

Az ukrán–orosz háború óta először látogatott Putyin orosz elnök olyan országba, amely nem a posztszovjet térséghez tartozik. Az apropót a Teheráni csúcs adta, ami alapvetően az asztanai folyamatok továbbgondolása, melynek elsődleges célja Szíria helyzetének rendezése.

Az orosz–ukrán háború egy nagyobb konfliktus előszobájává is válhat

Orosz, kínai és amerikai elemzők hónapok óta foglalkoznak annak esélyével, hogy az ukrán háborút követően Tajvan kapcsán egy még szélesebb körű globális konfliktus alakulhat ki Kína és a Nyugat között.

A babák jönnek, az apák mennek? - E heti köszöntő

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság abortuszdöntése nyomán világszerte fellángolt vita egyik ritkán emlegetett, de  nagyon fontos aspektusáról szól e heti számunk egyik legmegrázóbb írása.

Belföld

Spóroljon az energián! És olvassa el ezt a cikket!

A kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos bejelentése és a globális gazdasági válságról szóló hírek nyomán magyarok milliói kezdtek el gondolkodni azon, hogyan lehetne va­lahogy átlag alá szorítani az energiafogyasztást. Összeszedtünk néhány szakmai javaslatot, amivel házon belül elintézheti magának a rezsije csökkentését.

Egyre népszerűbb az ayahuasca, a sámánok pszichedelikus teája

A siklósi erdőben tartott teaszeánsz után sebesülten, meztelenül találtak VV Anett volt valóságshow-szereplőre. Úgy tudni, a résztvevők az ayahuasca nevű főzetből fogyasztottak, mely legtöbb esetben szellemi lényekről, halálról szóló látomásokat és komoly rosszullétet okoz.

Hit és értékek

Efraim Zuroff szerint az ukránok sem írhatják át a múltat

Az elmúlt napokban újra azt láthattuk, hogy a második világháború kibeszéletlen sérelmei nemzetközi konfliktusokat okozhatnak.

HÁTTÉR

Fauda a drámák világa: Látlelet a világ egyik legforróbb térségéről

Mi a Fauda titka? Hogy részrehajlás nélkül mutatja a feszült helyzetet a fél Dunántúlnyi területen. Hogy benne van a legtöbb érzelem, amit ember csak átélhet. Hogy a színészi munka hiteles, mintha mindenki önmagát alakítaná. Hogy az akciók erősek, de a következményeik még nagyobbat ütnek. És még annyi más, hogy egyszerűbb leírni: a minőség.

Egy születés előtti életet kioltani olyan egyszerű lesz, mint bevenni egy aszpirint

Miután az amerikai Legfelsőbb Bíróság visszavonta az 1973-as Roe kontra Wade-ügyben hozott döntését, a menekülő útvonalat az abortusztabletta jelentheti. Az 1980-as években felfedezett pirula jogi státusza várhatóan kiszélesíti a terhességmegszakítással kapcsolatos vitákat.

Kismamák, akik a krízishelyzetük ellenére a legjobb döntésnek tartják, hogy megtartották a babájukat

„Minden nehézség ellenére jobb döntés a baba megtartása és felnevelése, mint az elvetetése. De nem könnyű választás, egyedül kivitelezhetetlen” – mondják érintett kismamák. Úgy vélik, az állam, jóllehet születéspárti, nem foglalkozik az utcára kerülő krízisterhesekkel, akiknek a száma megugrott az elmúlt évben.

Afrikában tágasabb: Az offshore elbírálás ellentmondásai

Az Emberi Jogok Európai Bírósága megállította Nagy-Britannia első tervezett kitelepítési járatát. Ez mégsem tántorította el a brit kormányt attól, hogy az ellentmondásos ötletet megvalósítsa, és illegális bevándorlóit egy áprilisi megállapodás alapján Ruandába deportálja.

KÁVÉSZÜNET

Öltözz nyáron is a sikerhez!

Míg télen, ősszel könnyebb tartani az öltözködési protokollt, 30 fok felett már nem biztos. Mégis érdemes nyáron is figyelni a megfelelő öltözetre, különösen olyan munkakörben, üzleti környezetben, ahol a megfelelő megjelenés elengedhetetlen a sikerhez.

"A Balaton jóval több egy nagyra nőtt strandnál"

Végzettségét nézve közgazdász, munkáját tekintve kommunikációs szakember, miközben egy Balaton-rajongó családban tölti be az édesanya szerepét. Nemrégiben két sikeres könyve is megjelent, amelyekből hazánk legnagyobb tava sem marad­hatott ki.

Megújulhat Fejér megye egyetlen zsinagógája

A Sárbogárdon található épület nemrég az Alba Régió Alapítvány tulajdonába került, melynek célja, hogy méltó emléket állítson az egykoron virágzó helyi közösségnek, ezáltal pedig Magyarország egy újabb zsidó emlékhellyel gazdagodhat.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!