hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Öltözz nyáron is a sikerhez!
Stílustanácsadói tippek céges, üzleti kultúrához
Öltözz nyáron is a sikerhez!

Öltözködésünk az önkifejezésünk eszköze, a külsőnkkel anélkül is kommunikálunk, hogy egy szót is szólnánk.(Fotók: szinesstilustanacsadas.hu)

2022. 07. 28.
Míg télen, ősszel könnyebb tartani az öltözködési protokollt, 30 fok felett már nem biztos. Mégis érdemes nyáron is figyelni a megfelelő öltözetre, különösen olyan munkakörben, üzleti környezetben, ahol a megfelelő megjelenés elengedhetetlen a sikerhez.

Anna gyermekét orvosi ügyeletre vitte a hétvégén. Belépett a rendelőbe, ahol két hölgy tartózkodott. Az egyiken térdig érő szűk szoknya, hozzá egy blúz – ahogy illik, szépen betűrve –, azon fehér köpeny, ami nem volt begombolva. A másik hölgy melegítőnadrágot, pólót, felette szintén fehér köpenyt viselt. Anna ösztönösen odasétált a szoknya-blúz összeállítást viselő hölgyhöz: „Jó napot kívánok, doktornő…” – kezdte mondandóját, mire az üzenet fogadója intett, hogy nem ő az orvos, hanem a másik személy. Az öltözéke azonban nem ezt kommunikálta, hanem arra engedett következtetni, hogy ő lehet az orvos.

Ebből a rövid történetből egyértelmű, hogy az öltözködésünk az önkifejezésünk eszköze, a külsőnkkel anélkül is kommunikálunk, hogy egy szót is szólnánk. Szavak nélkül is sokat elárulunk magunkról, sok esetben még arról is, hogy mivel foglalkozunk, hogy érezzük magunkat vagy mit gondolunk a világról, önmagunkról.

A „nem a ruha teszi az embert” szlogent el kell felejteni, öltözékünkkel megtiszteljük a környezetünket és saját magunkat is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!