hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan öltözzünk a nyári szezonban?
Hőségben is stílusosan
Hogyan öltözzünk a nyári szezonban?

Hőségben is stílusosan(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2020. 06. 18.
A nyári hónapok perzselő klímája kétségkívül nem kis kihívás elé állít bennünket az öltözködés terén. Azonban akármennyire is nagy a kísértés, a munkával töltött forró napokon sem engedhetjük meg magunknak, hogy megjelenésünk olyan legyen, mintha éppen a strandra igyekeznénk.

Sajnos ez az alapelv nem mindenki számára evidens: gyakran látni városi környezetben magukból kivetkőzött, hiányos öltözetű, strandpapucsban slattyogó embereket.

Pedig azért nem lehetetlen küldetés olyan szetteket összeállítani, melyekben a meleg napokon is jól öltözöttek lehetünk, és még kellemes viseletnek is bizonyulnak. Aki hajlandó egy kis időt, energiát és némi pénzt áldozni megjelenése tudatos kialakítására, az cserébe olyan praktikus ruhatárat tudhat magáénak, melyben az egyes darabok jól kombinálhatóak, tükrözik viselőjük egyéniségét, és nem utolsósorban meggyorsítják a reggeli készülődés olykor macerás ceremóniáját. Egy ilyen gardrób kincset ér, de erre igazán csak akkor jövünk rá, amikor azon kapjuk magunkat, hogy már nem nagyon hagyja el a szánkat az az ikonikus: "Nincs egy göncöm se, amit felvegyek!" - mondat. Jól hangzik, csak utópiának tűnik, igaz? Pedig közel sem az, ha tudatosan vásárolunk ruhát, és nem viszünk haza mindent, ami a kezünkbe akad.

Az impulzív döntések helyett érdemes némi racionalitást is beépíteni a ruhabeszerzés folyamatába. Ehhez jól jön, ha tisztában vagyunk vele, mi áll jól nekünk; akár színek, akár fazonok terén. Nem érdemes csupán a trendekre hagyatkoznunk, mert a divat által diktált irányvonalak sokkal inkább a felesleges ruhahalmozásról - ezáltal a pazarlásról - szólnak, mintsem arról, hogyan nézhetünk ki a legjobban. Ne feledjük a divat is egy iparág, amit a pénz mozgat, ne legyünk tehetetlen bábuk, akik ráció nélkül költik a pénzt, és hagyják magukat uniformizálni! Tegyük fel magunknak a kérdést: kik vagyunk?  Majd ehhez képest találjuk meg a módját, hogyan tudjuk ezt kifejezni az öltözködésünkkel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!