hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Az eltörlés „kultúrája” és az új kommunista forradalom

A rabszolgaság, a gyarmatosítás, majd később a multikulturalizmus, sőt a migráció lehetséges következményeivel is régóta foglalkoznak, ám a történelmi relativizmus és fehérgyűlölet most látható mértékére talán senki nem számított. Legalábbis nem most, és nem így.

Churchill és Gandhi szobra se ússza meg a rongálásokat

A George Floyd halálát követő, Floyd személyét és a vele szembeni tragikus, elfogadhatatlan rendőri erőszakot nyilvánvalóan csak ürügyül használó globális zavargások elérték Európát.

Irán egyre közelebb a nukleáris dzsihádhoz

Még június elején nyilvánosságra kerültek a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelentésének egyes részei, amelyek értelmében megállapítást nyert, hogy az Irán birtokában lévő dúsított urán mennyisége egyre inkább fenyegető mértékben haladja meg a megengedett értéket. A perzsa állam ezzel újfent közelebb került egy nukleáris dzsihád lehetőségéhez.  

Belföld

Jó megoldás-e az iskolaőr bevezetése?

Szeptembertől iskolaőrséget állít fel a kormány a tanárok biztonságának védelme érdekében, de csak azokban az intézményekben, ahol erre igény van. A vitatott javaslat megalkotói szerint az iskolaőr jelenléte elrettentő hatású lesz a potenciális elkövetőkre, bírálói szerint viszont az erőszakot szentesíti, sőt generálja azt.

Trianon és a magyar zsidók

Az első világháború merőben más volt, mint a megelőző századok összecsapásai, különbözött a hadviselés módjában, de a szembenálló hadseregek összetétele tekintetében is. Egyes országok szinte teljes férfilakossága egyenruhát öltött. Felekezetre tekintet nélkül érkeztek a behívók és zsidó katonák tömegei jelentek meg a laktanyákban és a fronton.

Hit és értékek

Anyagi jólét: Tiltja vagy támogatja a Biblia?

Az utóbbi időben ismét felelevenedett a vita Jézus, az apostolok és a kereszténység viszonyáról a gazdagsághoz. Ez is azon kérdések közé tartozik, amelyek az elmúlt kétezer év európai történelme során sokat bonyolódtak és torzultak a pogány, nem biblikus koncepciók kereszténységgel való keveredése során.

HÁTTÉR

A pornó olyan kártékony, mint a keménydrogok

Tudományos kutatások sora igazolja, hogy a pornó legalább olyan kártékony, mint a keménydrogok. A Fight The New Drug nevű szervezet meglepő népszerűségre tett szert azzal, hogy mindezt közérthető formában kommunikálja – nem vallási alapon. (2020.06.19.)

Charles Dickens, az utolérhetetlen mesélő

150 éve halt meg a viktoriánus kor nagy mesélője, Charles Dickens. Élete – akárcsak művei – bővelkedtek nélkülözésben, szenvedésben, drámai fordulatokban és felemelő élethelyzetekben is. De ki volt ő? Vannak, akik szerint keresztény író, mások szerint gyakorló okkultista volt, megint mások emberi jogi harcosként, az elesettek szószólójaként tartják számon.

A transzgender lobbinak a radikális feminizmus is kevés

Valóságos karaktergyilkossági kísérlet alanyává vált az utóbbi napokban J.K. Rowling angol írónő. A Harry Potter könyvek szerzőjének kálváriája rávilágított arra, hogy húsba vágó kérdéssé vált: a férfiból lett transznők beletartoznak-e az általános „nőfogalomba"?

Otthon tanulás: Nem egyformán hatott a diákokra

Az elmúlt időben számos új kutatás látott napvilágot, amelyek alátámasztották, hogy a diákok jelentős részének kognitív képességei hónapokat estek vissza a járvány okozta helyzetben, előrejelzéseik alapján pedig szeptemberre ennél is jelentősebb mértékű hanyatlás várható – az ilyen szempontból amúgy is negatív hatású – nyári szünetet követően.

Pornó elleni harc: Jól teszik a szülők, ha képezik magukat

A pornó szétrombolja a magánéletet, az emberi kapcsolatokat, de megfertőzi a társadalmakat is. A Fight the New Drug előadója és podcast-fejlesztője szerint a helyreállás és a hosszútávú siker kulcsa a tanulásban rejlik.

KÁVÉSZÜNET

Uralkodói helytállás egy változó korban - II. Erzsébet

Több évszázados berendezkedés indult hanyatlásnak a 20. század közepétől. A második világháborút követően a királynőnek újabb kihívásokkal kellett szembenéznie: egyre többen fordultak szembe az uralkodói ház hagyományaival, élete többször is veszélyben forgott. A végsőkig törekedett mégis, hogy a monarchia tekintélyét megőrizze.

Hogyan öltözzünk a nyári szezonban?

A nyári hónapok perzselő klímája kétségkívül nem kis kihívás elé állít bennünket az öltözködés terén. Azonban akármennyire is nagy a kísértés, a munkával töltött forró napokon sem engedhetjük meg magunknak, hogy megjelenésünk olyan legyen, mintha éppen a strandra igyekeznénk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!