Hetek Univerzum
A pornó olyan kártékony, mint a keménydrogok
Így pusztít a szexipar

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix / Hetek-grafika

A pornó olyan kártékony, mint a keménydrogok
Így pusztít a szexipar
2020. 06. 18.
Tudományos kutatások sora igazolja, hogy a pornó legalább olyan kártékony, mint a keménydrogok. A Fight The New Drug nevű szervezet meglepő népszerűségre tett szert azzal, hogy mindezt közérthető formában kommunikálja – nem vallási alapon. (2020.06.19.)

Cherise 10 éves volt, amikor először látott pornót. Egyetlen fotóról volt szó, de az annyira „berántotta”, hogy hosszú éveken keresztül naponta fogyasztott hasonló videós tartalmakat az interneten. A jelenleg szociális munkásnak tanuló fiatal lány a Fight The New Drug (FTND - Harc az Új Drog Ellen) mozgalom videósorozatában szólal meg, mint olyan szereplő, aki legyőzte az őt rabul ejtő függőséget.

A hangsúlyozottan nem vallási és nem kormányzati alapokon működő szervezet meglepően sok, 5,4 millió követővel rendelkezik a Facebookon, és modern formában hirdeti:

a pornó – függetlenül a fogyasztó vallási beállítottságától – brutálisan roncsolja az emberi személyiséget, a kapcsolatokat és végső soron az egész a társadalmat.

Megközelítésük pragmatikus és tudományos alapú: kutatások sorát vonultatják fel, igazolva, hogy a pornográfia destruktív, éppen úgy, mint a kemény drogok – ezért hasonló módon kell elutasítani és harcolni ellene. Facebook-oldalukon és weboldalukon számos leleplező cikk mellett praktikus tanácsot osztanak meg a függőségtől szabadulni vágyókkal vagy éppen szülőkkel, akik nem tudják, hogyan beszéljenek gyerekeikkel a szexről – és persze számos élettörténeten keresztül mutatják be, hogy a szabadulás nem lehetetlen.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!